有冇孕媽媽去日本?

BBfish2018
|
有冇孕媽媽會去日本或已經去完呀?可以分享有咩值得買嗎?我下個月會去大阪,諗住買返啲野比bb 12月就預產期啦
melomelomelody
|
BBfish2018 發表於 18-8-7 17:03
有冇孕媽媽會去日本或已經去完呀?可以分享有咩值得買嗎?我下個月會去大阪,諗住買返啲野比bb 1 ...

我星期日出發去大阪,諗住行akachan,西松屋,babies r us ,uniqlo希望唔太攰可以慢慢行下啦
alicesang
|
有冇孕媽媽會去日本或已經去完呀?可以分享有咩值得買嗎?我下個月會去大阪,諗住買返啲野比bb 1 ...

26週有去大阪,久坐或久行都令到我腳有D水腫,之前嗰胎到生都未水腫過,不過一回香港即冇事。小問題
alicesang
|

BB衫、鞋仔(特別係van)、麵包超人公仔用品都比香港平
BBfish2018
|
melomelomelody 發表於 18-8-7 20:59
我星期日出發去大阪,諗住行akachan,西松屋,babies r us ,uniqlo希望唔太攰可以慢慢行下啦:ha ...

我都諗住去akachan同西松屋呀 我見啲人分享有超多野買呀!真係花多眼亂我諗行一間都有排睇,唔好堆埋同一日買野應該唔攰既
BBfish2018
|
alicesang 發表於 18-8-7 21:18
26週有去大阪,久坐或久行都令到我腳有D水腫,之前嗰胎到生都未水腫過,不過一回香港即冇事。小問題
...

水腫辛苦嗎?痛唔痛?因為我暫時陀得好輕鬆,冇咩唔舒服。
BB衫忍到手就忍,雖然質地好又靚,但好快唔啱著。麵包超人都係我目標
另外多唔多餵奶衫或者媽媽袋賣?
alicesang
|
BBfish2018 發表於 18-8-7 21:57
水腫辛苦嗎?痛唔痛?因為我暫時陀得好輕鬆,冇咩唔舒服。
BB衫忍到手就忍,雖然質地好又靚,但好快唔啱著 ...

水腫就唔覺辛苦,但對鞋變咗好迫咁!
我又冇乜買孕婦嘢,因為第二胎(emoji)
|
BBfish2018 發表於 18-8-7 21:46
我都諗住去akachan同西松屋呀 我見啲人分享有超多野買呀!真係花多眼亂我諗行一間都有排 ...

爬文睇台灣blog話akachan可以睇下個官網,本月特價係咩,會仲抵d

GCHK
|
行程安排得悠閒D,行下,抖下,應該冇問題,我覺得日本嘅選擇多D
hitoe56
|

咩都抵買,買了孕婦裝、BB衫、car seat等等立雜野!
|
hitoe56 發表於 18-8-8 10:55

請問car seat你跟行李寄倉定郵寄返黎? 因為我想喺嗰邊買bb車,但c6怕唔俾寄倉,叫我睇埋用郵寄 謝謝
hitoe56
|
melomelomelody 發表於 18-8-8 13:04
請問car seat你跟行李寄倉定郵寄返黎? 因為我想喺嗰邊買bb車,但c6怕唔俾寄倉,叫我睇埋用郵寄 ...

我係寄倉呀,HK AIRLINE。
|
hitoe56 發表於 18-8-8 13:48
我係寄倉呀,HK AIRLINE。

我都係搭hk airline呀,咁我可以放心買
haha748494
|
嘩,唔錯吖,出外游埠要注意好好照顧自己,有時間就多休息。
RubyYu07
|
咁你宜家都5個月啦,旅程唔好太奔波,注意飲食喔
RubyYu07
|
hitoe56 發表於 18-8-8 10:55

car seat咁大份都買埋?日本係咪抵買好多?
hitoe56
|
RubyYu07 發表於 18-8-8 15:08
car seat咁大份都買埋?日本係咪抵買好多?

大件野比起代購少則平幾百,如遇著減價最誇張見過相差二千幾蚊架!
我要做媽媽
|
pigeon母乳實感奶樽,好用過系香港買既
Katymao
|
請問大家會不會通知航空公司&如果係日本過檢查係米可以同佢講唔過x 光機?thx
RubyYu07
|
hitoe56 發表於 18-8-9 08:05
大件野比起代購少則平幾百,如遇著減價最誇張見過相差二千幾蚊架!

真係好誇張啊,不過帶返來就麻煩,多嘢攞。