買臭草

亞靚
|
請問油麻地街市邊度有臭草賣?搵過多檔菜檔、花檔都說無賣
tsung
|
幫你推
laiyee6121
|
亞靚 發表於 18-8-7 21:37

依家好小臭草賣,不如去花墟買一盆15元,鐘意食幾多剪幾多
DoReMi媽媽
|
我喺大埔一檔賣雜貨嘅舖見到,平時雜貨誧唔見有鮮菜葉賣,嗰日見到有個姐姐喺雜貨舖買哩啲鮮葉,我問佢咩嚟,姐姐話係臭草,我未煲過所以8卦問下佢,佢話要嚟煲緑豆沙,反而菜檔我又唔覺有
亞靚
|
tsung 發表於 18-8-7 21:40
幫你推

亞靚
|
laiyee6121 發表於 18-8-7 21:46
依家好小臭草賣,不如去花墟買一盆15元,鐘意食幾多剪幾多

謝謝你寶貴意見 但我懶無心機種盆栽 改煲紅豆沙了
亞靚
|
DoReMi媽媽 發表於 18-8-7 23:29
我喺大埔一檔賣雜貨嘅舖見到,平時雜貨誧唔見有鮮菜葉賣,嗰日見到有個姐姐喺雜貨舖買哩啲鮮葉,我問佢咩嚟 ...

謝謝你回覆 已改2煲紅豆沙了
tsung
|
亞靚 發表於 18-8-9 01:00

manfatcentre
|

下次你煲。我寄比你。
麥兜媽
|
亞靚 發表於 18-8-9 01:07

紅豆沙加D蓮子蓉一齊煲 出來會好清香味,一次廿幾粒蓮子放攪拌機打碎。
cathy-tse
|

要百幾蚊一斤

我買兩支都要$5
亞靚
|
manfatcentre 發表於 18-8-9 01:26
下次你煲。我寄比你。

多謝你啊!你真好人!感動中……對陌生人都不怕麻煩幫忙,出錢出力,唔駛麻煩你,已在葵芳找到
亞靚
|
麥兜媽 發表於 18-8-9 02:30
紅豆沙加D蓮子蓉一齊煲 出來會好清香味,一次廿幾粒蓮子放攪拌機打碎。
...

受教了 ,聽你一半 陣間煲會加蓮子,但不攪碎,我比較喜歡一粒粒的
亞靚
|
cathy-tse 發表於 18-8-9 02:38
要百幾蚊一斤

我買兩支都要$5

係好貴,而家咩都貴
manfatcentre
|
亞靚 發表於 18-8-9 13:42
多謝你啊!你真好人!感動中……對陌生人都不怕麻煩幫忙,出錢出力,唔駛麻煩你,已在葵芳找到
...

小小意思。不用客氣,找到就好了
亞靚
|
DoReMi媽媽 發表於 18-8-7 23:29
我喺大埔一檔賣雜貨嘅舖見到,平時雜貨誧唔見有鮮菜葉賣,嗰日見到有個姐姐喺雜貨舖買哩啲鮮葉,我問佢咩嚟 ...

大埔唔岩我喇太遠,已找到,anyway 謝謝你
DoReMi媽媽    發表於 18-8-9 14:36
亞靚
|
manfatcentre 發表於 18-8-9 13:49
小小意思。不用客氣,找到就好了

DoReMi媽媽
|
亞靚 發表於 18-8-9 01:07

Yuki_Yeung
|