自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

王國教室勳章

sjnl43 發表於 18-8-9 00:25
咁成工羅返未? $20蚊 夠食tea 教我點claim 返

我只响taobao度問點解要收$20,我申請投訴,物流就拒絕我,我叫taobao 介入,taobao 真係查,話我click 送住宅同自取有兩個價錢但無即使顯示住宅收$20,只係另外有T&C話有可能收$20,話收費不清楚係成立的。
最後由taobao 自己refund $20俾我。
物流無理過我

複式洋房

HKAUS 發表於 18-8-7 21:46
我對天貓把貨從內地直接運到香港住宅期望已久. 即使不怎麼更新貨物的蹤跡也不重要. 但突然在香港收到 4px的 ...

我的貨
4/7與客服聯系需取消重拍。5/7重拍並付款。9/74px客服說系統問題要我改倉取。之後我每天問都要我等1,2天。至20/7第16天還沒到。4px要我找菜鳥退款賠錢。菜鳥先退我運費,說線下賠貨款RMB313.8. 說最遲30/7會收到賠款。1/8菜鳥聯系說已打款至我支付寶。但6/8還沒收到。再聯系客服,客服要我聯系4px,4px說找不到我的貨,要我找菜鳥賠。7/8再聯系菜鳥,菜鳥叫我重新合單,說我的貨沒有遺失。但是他們又要我交過期倉租,RMB70才能將貨給我。8/8物流客服說包裹易常,要我找菜鳥退款。9/8菜鳥說包裹在倉庫,要物流確認丟失。
整整一個多月.

公爵府

回覆樓主:

之前聽jm用都話 4PX麻麻地, 所以我唔敢用, 一向只用順豐, 但冇諗過4PX差成咁,就咁擺貨喺門口

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

我岩岩先拍左送貨上門

感恩每天, 每人, 活在當下!

子爵府

之前我都試過到咗香港成個月都唔派貨俾我
我話急用佢仲要我自己去九龍灣拎
拎完我要call 貨van 先拎到
咁我都唔知俾運費佢做乜

伯爵府

回覆樓主:

呢間我都中伏過

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我用4px自提又幾好喎

複式洋房

回覆 little4.hong 的帖子

複式洋房

回覆 jasmineoj 的帖子

大宅

回覆樓主:

原來唔需要比,而家先知。。我比過2次,1次$20,1次$30......

複式洋房

oceandeepsea 發表於 18-8-10 12:43
我用4px自提又幾好喎

當沒有出錯時,什麼也是好. 當出事時你才能看到不足.

我以往用天貓國際集運 (中通和4PX在東莞入倉集運) 4px自提,

起初當我詢問貨物蹤跡時,這東莞兩家公司互找藉口, 說貨物不在他家, 不是他們的責任! 真是一團糟. (如果我要說,真的需要開另一篇文章!),

這一次,出事的是"天猫全球官方" -天貓把貨從內地直接運到香港住宅並聲稱免郵費, 但在香港收到 4px的短訊, 顯示送到住宅要加20, 這是4px的混亂.

我打電話澄清時,87客服就破口大罵, 然後就掛了我線!

除此之外,我对天猫全球官方店直運香港的快递4px不满意的评论被阻止了,

"天猫国际
的意见反馈"这里投诉也被过滤!

問題多多。 不去解決,而是用隻手遮......

複式洋房

回覆 0526 的帖子

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

我都唔會再用佢
之前話免運費 又冇明顯寫住宅費照收
我仲要住唐樓已經唔駛上樓
嗰次仲話泊唔到車要我去對面街拎

複式洋房

回覆 IHateSummer 的帖子

複式洋房

anyuser18 發表於 18-8-8 22:05
多口問:係天貓,定天貓國際香港站買嘢?

我以往用天貓國際集運 (中通和4PX在東莞入倉集運) 4px自提.

這次,出事的是"天猫全球官方" -天貓把貨從內地直接運到香港住宅 (天猫香港站?)並聲稱免郵費,

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 18-8-9 00:34
我只响taobao度問點解要收$20,我申請投訴,物流就拒絕我,我叫taobao 介入,taobao 真係查,話我click 送 ...

我每次都係簡完便利店,想比錢就版面不支援頁面,迫住用送上門

想轉蒼去SF 可以點做

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主

這間公司使我不想再淘寶~

現在我多數去實體店買野
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

珍珠宮

HKAUS 發表於 18-8-10 20:39
我以往用天貓國際集運 (中通和4PX在東莞入倉集運) 在 ...

都唔明點解,淘而經紅到海外, 半個對外窗口,香港有世界各地人仕, 移民回流二代

點解官集攪成咁? 一d 都唔著緊口碑? 中伏唔係個別事件

貴一倍, 我都改用sf

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

HKAUS 發表於 18-8-10 20:39
我以往用天貓國際集運 (中通和4PX在東莞入倉集運) 在 ...

咁又係,可能好多公司無事時,好地地,出左事,就難搞

但住宅收廿蚊,乜唔係全行都咁做咩,我一直以為係,所以我只揀自提,而且屋企成日無人,有人都唔想坐係度等,好困身

複式洋房

回覆 oceandeepsea 的帖子

這一次是"天猫全球官方"-天貓把貨從內地直接運到香港住宅並聲稱免郵費

所以我不知道該怎麼揀自提.

首頁

尾頁

跳至