仲返唔返政府產檢好?

yankiyan
|
我35week,會去私家生
一直政府私家兩邊睇
早幾日去健康院,人手度肚話我個肚大三週
又叫我返醫院見醫生
私家照開,知道Bb一直大兩週,
同埋胎水較多(但仲係正常range內)
糖水結構passed
而且健康院話我肚大既第二日去私家產檢,
都係話b大,水較多,一切正常
兩個月前都試過一次健康院又係話我肚大叫我返醫院
係醫院等左三個鐘見醫生
點知原來都唔會照超聲波
又係羅把尺出黎度
度完話今日正常就叫我走
搞到我好怕返醫院產檢
其實而家咁樣
仲應唔應該返政府產檢呢?
pinco
|
次次去都等幾粒鐘,而家都就黎32weeks,我決定唔再返政府,反正在私家生
freshrose
|
我係私家生,只去過政府產檢一次,完全哂時間,去左一次唔會再去
yankiyan
|
pinco 發表於 18-8-8 01:39
次次去都等幾粒鐘,而家都就黎32weeks,我決定唔再返政府,反正在私家生
...

我都覺超浪費時間
加上35week就算touchwood bb早出世私家都收
所以先諗緊仲返唔返去政府好
yankiyan
|
freshrose 發表於 18-8-8 01:56
我係私家生,只去過政府產檢一次,完全哂時間,去左一次唔會再去

我諗我都無耐性再去
freshrose
|
yankiyan 發表於 18-8-8 01:58
我諗我都無耐性再去

去過一次都怕,我26w 去其實係俾d報告俾政府in case 早產,我連健康院都無排,唔想哂時間
Carmen8080
|
我全程都係私家 有能力都係睇私家好啲 無謂攪政府啲醫生 最慘係政府睇又唔係詳細 根本係浪費時間 私家一照超聲波都知道7788 留返啲時間自己休息好過
sevenbb
|
yankiyan 發表於 18-8-8 00:52
一直政府私家兩邊睇

過咗34周,都可以唔去政府啦,萬一早都可以去私家喇
小小郭夫人
|
一直政府私家兩邊睇

我照完結構已經冇再睇政府
haha748494
|
我兩邊都有睇,畢竟系高O,小心D好。
musiccisum
|
一直政府私家兩邊睇

我最後一次去政府度做b鏈,之後無去了
蘿蔔菜
|
一直政府私家兩邊睇

你同我一模一樣,私院寫信比醫院check,去到醫院等成三個幾鐘得個吉,又話你正常又話你唔係。我而家34週,打後唔去政府產檢,大吉利是早產私家醫院嗰邊36週先接症,政府會唔會唔收我?

同埋出世後bb要去健康院打針,或者有黃照燈,會唔會無得返去架
yankiyan
|
蘿蔔菜 發表於 18-8-9 22:38
你同我一模一樣,私院寫信比醫院check,去到醫院等成三個幾鐘得個吉,又話你正常又話你唔係。我而家34週, ...

以我所知
咩情況下去政府都一定會收你
同埋生完後bb去健康院唔會有影響