美容扮靚

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

issactmaria 發表於 18-8-8 09:18
你可用返A+或A妹的蝸牛精華及蠶(emoji)mask, 平常護膚,我只是用回我的精油產品或自己DIY!
...

多謝你嘅提議
不過如果真係燒傷我諗我唔夠膽茶啦
Thanks (emoji)

大宅

issactmaria 發表於 18-8-8 08:06
我第一次只打0.5,第三及四次才打0.8及結焦,你第一次打而本身皮膚乾無做足保濕,downtime狀況會差好多!
...

其實今次係第二次打
上次都係0.8
同今次差好遠
上次只係小小紅
冇結焦同埋冇出水

別墅

回覆樓主

我試過!仲一次爛過一次,即使我已經話唔好再加大度數(佢地有問我)。坦白講,我覺得打得太進取,每次打完一次爛話一次就話係因為我乾,叫我做多d保濕,但我夠膽講我一定唔係因為太乾。而且一次爛過一次,自己都一定會做足工夫先去。

另一個問題係,當治療師幫我打時,如果佢見到異常地紅,都無問下我介唔介意咁紅(第一兩次有的),而成面爛晒佢都唔識收手,呢樣其實好危險。

做少少野先。。。待續再講下我嘅實際情況。。。

男爵府

回覆樓主

盡快聯絡佢哋吧! 佢哋醫生好似星期一,四先係度,真係太擔心自己都去睇醫生啦!希望你快啲好返啦!

大宅

tracy_lui 發表於 18-8-8 09:32
盡快聯絡佢哋吧! 佢哋醫生好似星期一,四先係度,真係太擔心自己都去睇醫生啦!希望你快啲好返啦!
...

要11:30 先開
一陣第一時間打去

大宅

Fanpui507 發表於 18-8-8 09:32
我試過!仲一次爛過一次,即使我已經話唔好再加大度數(佢地有問我)。坦白講,我覺得打得太進取,每次打完 ...

Jm 等左幾耐先至見得人
擔心緊唔知點返工

男爵府

onion555 發表於 18-8-8 03:33
今日係A妹打完pico塊面係咁樣仲幾痛下
好驚,係咪燒傷,會唔會毁容
有冇sis 都試過

我有做開pico淨去斑,上次去A妹見到consultant帶住口罩,佢話打完combo塊面好紅驚嚇親人,唔知個鼻有冇咁嚴重,但塊面睇到少少似你面紅一樣,咁應該冇事啩!
我建議你上去一趟比醫生睇,佢哋會跟進的。

別墅

回覆樓主:

希望樓主快d好返

別墅

onion555 發表於 18-8-8 09:37
Jm 等左幾耐先至見得人
擔心緊唔知點返工

我個情況係咁嘅,由前一次開始出事。

前一次,治療師提議我重點打去疤同凹凸洞,個鼻有少少,俾d相我睇話會打到凹凸洞個位好紅(好似你而家咁,但只係一點),佢話打完會結焦甩左就無野架喇,打幾次就見效,咁我就話好,點知打完退晒紅之後,仲有一撻「哄」係度,咁問佢地話會慢慢退,咁我唯有等。中間做過一次hydra facial 話可能係我新陳代謝慢,所以慢d, 下次打pico 退斑個時掃下呢個位就無事架喇,好簡單,咁我就等啦。其實都唔開心,因為有個哄喺個鼻好肉酸。

到隔左5個禮拜再去打pico時,我就提出個鼻個哄仲未退,佢地話可能有黑色素積聚,一陣掃多少少就好快散。然後就話我d斑仲有少少,去到樽頸位無咩進展,話廠商有新指引新打發可以快d退到,不過打完d斑又會先深色d先,然後會退。咁今次我已經無信心啦,我話唔想試,打返上次咁大就可以了,都唔洗重點打。到打時,同平時唔同,平時combo頭會開頭打然後留一千發最尾打,今次一次過打晒combo, 痛到我丫。。。中間都無俾我睇下接唔接受到個紅。咁痛我都忍啦,次次都痛啦其實,諗住打一樣度數無事。點知打完塊面好似火燒咁,個治療師仲主動話:「係咪塊面好熱好似火燒咁呢?正常架!」咁我就瞓低fu mask, 一路fu, 仲燒,個治療師又話:「fu 住個mask 等佢自己降溫係最好好,其實出面做fu 冰係唔好架」咁我就等左一陣,就無咁燒喇。起身,成塊面又紅(好似你咁但係全面。。。)又痕。佢地見到咁,咁啱個日有醫生喺度啱啱返到黎,就即刻叫醫生見我。俾左d止痕藥膏。但最終個藥膏都無鬼用,我食返之前cosmax打斑開俾我d敏感藥同藥膏,用左4日先唔痕(其實我估係個mask敏感,因為我有三個同事fu過個個mask都敏感,佢地自己帶mask去fu, 或唔fu走人的。而我平時係打完做水晶晶,個次唔夠時間先無做)。而紅印,都要成7-10日先退晒。過程我都覺得好唔開心。

別墅

回覆樓主

而到而家為止,距離前次打都2個多月了,個鼻仲有個印係度。佢地話打斑可以打返走,咁我咪即係要繼續打?自己出錢執返佢地d手尾。。。我本來諗住打4-5次之後就打超頻,而家即係迫住繼續打。。。

姐妹,你唔洗太驚,會退的,但醜幾日就要架喇。。。大部分嘅紅係會退的。

大宅

Fanpui507 發表於 18-8-8 10:05
我個情況係咁嘅,由前一次開始出事。

前一次,治療師提議我重點打去疤同凹凸洞,個鼻有少少,俾d相我睇話 ...

好多謝你嘅回覆
我除咗紅仲有結焦
睇返相你係咪同我差唔多,定係我嚴重過你好多
係咪會回復返正常

美容師全程冇check我接唔接受到
不停咁打
冇叫我見醫生
塊面已經出水仲話冇傷口
淨係話新陳代謝唔好可能耐啲先退
有乜事就係個客保濕做得唔好,新陳代謝慢
之前係a plus 感覺唔錯
今次好失望

大宅

Fanpui507 發表於 18-8-8 10:11
而到而家為止,距離前次打都2個多月了,個鼻仲有個印係度。佢地話打斑可以打返走,咁我咪即係要繼續打?自 ...

有個印即係有疤痕啦
真係好多謝你回覆好詳盡

別墅

回覆樓主

我覺得,A妹用心係好嘅,好想我地有效果,但我個人覺得塊面係自己,唔好太進取。寧願無效果都唔想衰左,最終都係自己負責(emoji)

大宅

onion555 發表於 18-8-8 10:13
有個印即係有疤痕啦
真係好多謝你回覆好詳盡

依家開始出水pop
根本已經係燒傷左

子爵府

虎到金來勳章

onion555 發表於 18-8-8 10:31
依家開始出水pop
根本已經係燒傷左

快d自己睇左醫生先啦,唔好拖,拎埋醫生證明再同a記講

男爵府

回覆 Fanpui507 的帖子

晤好意思借問一下,是否cosmxx比較好些
我也是這兩間比較緊?

別墅

maggie_yip28 發表於 18-8-8 10:43
回覆 Fanpui507 的帖子

晤好意思借問一下,是否cosmxx比較好些

咁講真,我就覺得各有好處。

Cosmax 皇牌激光,打三部機,次次有醫生打第三部同睇你情況,先係二千頭,我覺得呢個無得輸。

但pico, cosmax 就相對貴,同埋我有凹凸洞,咁我就覺得A妹打combo就幫到手,cosmax 過邊話我d凹凸洞pico唔得。

但總括經驗(包括我同事個d ,佢地都有喺A 妹打hifu 、超頻),我就覺得,如果保養下,改善下斑呀呢d簡單野, A 妹打pico 同cosmax 打皇牌激光都無咩所謂,自己睇budget, 效果都係有嘅。但如果要做d進取嘅或要醫生做嘅,我就真係唔建議塊A妹,因為個醫生同cosmax個班醫生差好遠(emoji)

我自己,就兩邊做。隔下。

別墅

依家開始出水pop
根本已經係燒傷左

好慘呀!自己小心傷口呀!最驚留疤(emoji)

用戶要求終止服務

依家開始出水pop
根本已經係燒傷左

下,快d睇皮膚科醫生
冇我介紹俾你
祝早日康復

大宅

南丁媽咪 發表於 18-8-8 11:13
下,快d睇皮膚科醫生
冇我介紹俾你
祝早日康復