美容扮靚

跳至

首頁
45678...13

尾頁

男爵府

回覆 onion555 的帖子

好紅呀 。。。溝通好緊要呀。打果時痛嗎

侯爵府

好媽媽勳章

MongLeung 發表於 18-8-8 15:46
樓主呢個情況,正常第一次嘅一定會好驚。
想當年我自己做凹凸洞,用電動微針直情係車到損晒,流埋淋巴液添 ...

老實講我見到樓主張相有啲驚啊。。。而家唔敢plan 打 combo,就算係,都至少要預放十日大假加冬天冇猛烈陽光先計劃做,否則未退紅又唔化得粧我返唔到工

我第一次打1064都驚到屎,唔覺得似橡筋彈,一路聞到啲燶味一路手心同背脊標汗,好緊張。。。我諗打 combo 我可能休克

侯爵府

好媽媽勳章

issactmaria 發表於 18-8-8 19:11
一支分開早晚兩次用!

哎吔,唔記得買埋蝸牛精華添,反而買咗20塊蠶絲面膜

下次記得買

大宅

Fanpui507 發表於 18-8-8 13:06
我本來都想喺A妹試ulthera, 朋友試完100發(佢之前出面做過,所以有對比),咁都覺得個醫生好新手,個效果 ...

有時真係人夾人。我反而有朋友兩年前喺出面皮膚醫生開嘅醫美做ulthera覺得無乜好大效果,之後今年見到我做有效果,又見佢哋唔貴所以再做多次,佢就話今次就見到有效果呢!
佢話今次明顯係覺得有痛嘅感覺,反而兩年前就覺得唔係好痛
不過佢都有話見到個醫生咁後生都冇乜信心㗎;最後有效果佢都好開心

男爵府

jutau 發表於 18-8-8 23:08
老實講我見到樓主張相有啲驚啊。。。而家唔敢plan 打 combo,就算係,都至少要預放十日大假加冬天冇猛烈陽 ...

如果自己未有心理準備,就真係唔好做呢啲咁進取嘅療程。
Pico 蜂巢絕對係創傷性療程,基本上所有收毛孔療程,要有明顯效果都必然係要有創傷。分別係創傷係皮膚表層定係喺皮下底層。
好似樓主呢個情況就係皮下底層嘅創傷,所以就會咁紅啦!正如個皮膚醫生所講,其實係正常反應必經階段

男爵府

MongLeung 發表於 18-8-9 00:17
Pico 蜂巢絕對係創傷性療程,基本上所有收毛孔療 ...

咁係咪做完果日唔好化妝住?之後可以照化嗎?

珍珠宮

jutau 發表於 18-8-8 23:08
老實講我見到樓主張相有啲驚啊。。。而家唔敢plan 打 combo,就算係,都至少要預放十日大假加冬天冇猛烈陽 ...

同你一樣feeling

珍珠宮

littlegirl3298 發表於 18-8-8 23:17
有時真係人夾人。我反而有朋友兩年前喺出面皮膚醫生開嘅醫美做ulthera覺得無乜好大效果,之後今年見到我做 ...

A妹做?

珍珠宮

MongLeung 發表於 18-8-9 00:17
Pico 蜂巢絕對係創傷性療程,基本上所有收毛孔療 ...

其實想真啲,如果皮膚本身都不錯,只是毛孔問題,我就不選擇冒險了,做了蜂巢可keep多久?如是長久的話,唔通成日要請假等皮膚康復嗎?人一定不會完美的了,又是做明星要上鏡食飯,一般人應不用咁執著,做完又痛又要擔心一大輪,一定c好多細胞(這是我個人想法,可能令jm不開心,sorry咗先 )

男爵府

yingying貝 發表於 18-8-9 08:37

咁係咪做完果日唔好化妝住?之後可以照化嗎?

做完任何Facial, 都唔好即時化返妝,比皮膚休息下吸收嗰treatment

男爵府

sabun 發表於 18-8-9 09:58
其實想真啲,如果皮膚本身都不錯,只是毛孔問題,我就不選擇冒險了,做了蜂巢可keep多久?如是長久的話 ...

我認同的。好似我呢啲火山洞嘅凹凸洞就冇得選擇,真係先死而後生。
不過又咁睇,同一個療程每個人嘅皮膚反應都唔一樣,打蜂巢0.8我都試過,但就冇去到樓主咁嚴重嘅反應。相反我當年做電動微針,啲血多到真係可以嚇死人,係想塊面都流血,咁當然我都係同治療師溝通咗,大家都認同狠狠咁做落去嘅
如果唔係好嚴重嘅毛孔,都有其他療程嘅選擇,例如co2 laser facial, down time 短好多,不過做嘅次數就要多少少。呢樣就係大家要取捨啦!

珍珠宮

MongLeung 發表於 18-8-9 10:10
我認同的。好似我呢啲火山洞嘅凹凸洞就冇得選擇,真係先死而後生。
不過又咁睇,同一個療程每個人嘅皮膚反 ...

其實毛孔同凹凸洞有什麼分別?

男爵府

回覆樓主

我覺得皮膚狀況及做嘅度數亦有影響,我0.8只是紅、出幾點蚊爛及白頭,及打结焦位置有點紅焦!我初初只是打0.5,接受到其後才夠膽加大. 同時,治療師有與我好好溝通,那位置打定點及結焦,大家之前講好才開始. 凹凸洞結焦的位置,我初只是試太陽穴因頭髮遮住,接受到才打少少正面!

男爵府

issactmaria 發表於 18-8-9 10:27
我覺得皮膚狀況及做嘅度數亦有影響,我0.8只是紅、出幾點蚊爛及白頭,及打结焦位置有點紅焦!我初初只是打0 ...

你係邊個治療師跟呀?我覺得A妹最好嘅就係可以一個治療師跟晒

男爵府

sabun 發表於 18-8-9 10:19
其實毛孔同凹凸洞有什麼分別?

好大分別㗎!凹凸洞係真係月球表面咁樣,真係凹㗎!粗毛孔係望到個毛孔但係摸落都係平嘅

男爵府

MongLeung 發表於 18-8-9 10:30
你係邊個治療師跟呀?我覺得A妹最好嘅就係可以一個治療師跟晒

已pm你!

別墅

MongLeung 發表於 18-8-9 10:31
好大分別㗎!凹凸洞係真係月球表面咁樣,真係凹㗎!粗毛孔係望到個毛孔但係摸落都係平嘅
...

粗毛孔可以點改善?本身我唔覺自己粗毛孔,但做了 laser 後,斑點少左,發現有2點粗毛孔,因摸落是平滑,我一直都無留意,而家照鏡就見到。

複式洋房

其實PICOWAY同蜂巢又同唔同架?

珍珠宮

MongLeung 發表於 18-8-9 10:31
...

明白,凹凸洞點解會有嘅?

珍珠宮

issactmaria 發表於 18-8-9 10:41
已pm你!

可否pm埋我

首頁
45678...13

尾頁

跳至