懷孕6週成日肚痛

jankht
|
懷孕大約6週,試過去急症,照到胎襄。尋日去婦科照見到一點閃閃,但問醫生佢又好hea咁答我話正常,唔出血就得。但我個肚係好似俾針吉好唔舒服,分唔到係腸胃唔好定係點,好擔心,已經keep住一星期係咁。
AikoMok
|
jankht 發表於 18-8-8 11:10
懷孕大約6週,試過去急症,照到胎襄。尋日去婦科照見到一點閃閃,但問醫生佢又好hea咁答我話正常,唔出血就 ...

你個肚點痛法牙?忍忍作痛?
jankht
|
AikoMok 發表於 18-8-8 11:35
你個肚點痛法牙?忍忍作痛?

好似搞肚痛咁,d腸吉下吉下,主要集中肚臍位置,打側個人訓會好d
AikoMok
|
jankht 發表於 18-8-8 11:45
好似搞肚痛咁,d腸吉下吉下,主要集中肚臍位置,打側個人訓會好d

係5係吃太飽牙
sk21208
|
我個時都有m痛feel 無野架
kakakwok716
|

醫生答你正常,你自己又多心唔信,話好hea答你...

12w 前bb都係靠自己,要流都做唔到d 咩,
你冇見紅見啡,又咁早期,照唔到好正常

我個肚都係咁,真係痛到,明明食緊野,即時冇胃口,唔想食,我個時仲未知有左,個排成日肚痛,個胃同肚又好脹,都唔知咩事

yin媽
|
kakakwok716 發表於 18-8-9 07:28

我而家7W 之前個肚三角位置都係好痛 因為子宮擴大緊 而家呢兩個星期 胃同肚都漲 成日頂住咁 醫生話係懷孕荷爾蒙影響
jankht
|
sk21208 發表於 18-8-8 14:24
我個時都有m痛feel 無野架

明白,謝謝你
jankht
|
kakakwok716 發表於 18-8-9 07:28

可能曾經失去過,所以我無信心同緊張。你說得對,如果bb要走點留都留唔住,就平常心吧
jankht
|
yin媽 發表於 18-8-9 08:39
我而家7W 之前個肚三角位置都係好痛 因為子宮擴大緊 而家呢兩個星期 胃同肚都漲 成日頂住咁 醫生話係懷孕 ...

我都有頂住頂住咁,好唔舒服。
yin媽
|
jankht 發表於 18-8-9 08:50
我都有頂住頂住咁,好唔舒服。

係ar 好唔舒服 都有試過嘔 好多嘢都唔想食 但又肚餓 個胃食又辛苦唔食又辛苦
不過有反應代表個胎大緊(我係咁諗)
過咗三個月就會好好多

kakakwok716
|
jankht 發表於 18-8-9 08:49
可能曾經失去過,所以我無信心同緊張。你說得對,如果bb要走點留都留唔住,就平常心吧:funn ...

有部分孕婦係冇作嘔冇胃口個d 狀況,
所以到時你冇咩反應,都唔洗擔心住,
食得訓得就唔好諗,因為你唔會知到幾時會作嘔,到後期個肚大,越黎越辛苦,你想一覺訓天光都難,一齊加油
Jessicakyy
|
jankht 發表於 18-8-8 11:45

我都係呀
Jessicakyy
|
jankht 發表於 18-8-9 08:49
可能曾經失去過,所以我無信心同緊張。你說得對,如果bb要走點留都留唔住,就平常心吧:funn ...

我都係失去過。。。太大陰影,今次好緊慎,但又不是緊張既,而且,我已曾經出血,到現在五週四,係五週二時仍找不到胎郎。

不過,經過自己同朋友細心計算下,我好大可能係排卵遲達一星期,所以胎齡會小一星期。
sasa_mui
|
回覆 Jessicakyy 的帖子

我曾經失去過2 次. 真係好明, 無安全感ge感覺, 成日都好驚阿B 又走咗. 次次都要去照咗, 見到佢大咗先安心.
依家16週, 除咗個肚大咗, 依家間中feel 到肚入面有啲嘢郁之外, 有時都仲會好驚.
Jessicakyy
|
sasa_mui 發表於 18-8-9 11:44

我曾經失去過2 次. 真係好明, 無安全感ge感覺, 成日都好驚阿B 又走咗. 次次都要去 ...

放鬆心情,我知好難,妳有無聽胎心機?聽住安心點。

我都想知係邊度買
o_oblue_girl
|

我7w半都係間中好似比針吉咁樣, 正常架
日日都頭暈作嘔,有時會頭痛㖭!
sasa_mui
|

無呀, 其實都係睇樓上先知可以用胎心機咋.
我都諗住買, 唔知邊隻好啲呢?
其實, 我都唔想畀自己太大壓力, 但係真係有時會忍唔住嚇自己.

jankht
|
o_oblue_girl 發表於 18-8-9 13:51
我7w半都係間中好似比針吉咁樣, 正常架
日日都頭暈作嘔,有時會頭痛㖭!
...

係針吉嘅感覺,我以為係攪肚痛,但又唔係好去到厠所
haha748494
|
暫時先臥床休息,醫生話正常就唔洗太擔心。