申請公屋一問

monchhichijoyce
|
請問,我依家一家3口同99住緊公屋,想申請公屋自己一家搬出去,咁我老公個名係咪要刪除左先可以填表申請?
jannlly
|
monchhichijoyce 發表於 18-8-8 12:36
請問,我依家一家3口同99住緊公屋,想申請公屋自己一家搬出去,咁我老公個名係咪要刪除左先可以填表申請?
...

到真正派到,就會幫你刪除。
申請要填住址的,刪除咗邊有住址呀~

(本身我們兩家都係住公屋,申請成功及派屋後先除。)
李露眉
|
排到有屋先除
bkteapot
|
唔除名要暫緩一年, 因為覺得你本身有屋住, 如果除名就唔可以住響度
tansyneko
|
派到先除
judychungpuiyan
|
排到有屋先除名
Ngshan
|
judychungpuiyan 發表於 18-8-8 13:58
排到有屋先除名

我老公一開始申請就要除名,岩開始交表無除名,二個月後打回頭要先除名再可以申請
haileypinki
|
monchhichijoyce 發表於 18-8-8 12:36
...

要申請就快,朋友等左8年先上到
李露眉
|
Ngshan 發表於 18-8-8 14:02
我老公一開始申請就要除名,岩開始交表無除名,二個月後打回頭要先除名再可以申請
...

下,我同老公見主任先除,除左訓邊?
Poyau
|
申請不用除名
Ngshan
|
李露眉 發表於 18-8-8 16:02

照住99屋企
Ngshan
|
Ngshan 發表於 18-8-8 16:04
照住99屋企

因為99間公屋已買,所以我們自己申請就要除名先可以申請
Ryokai
|
李露眉 發表於 18-8-8 16:02
可以租樓住, 九龍 400尺舊樓, $15K 左右.
spikenard
|
我地係房處要求刪除先可以申請
無話可說
|
而家係排到審查先除名喇
李露眉
|
Ngshan 發表於 18-8-8 16:07
因為99間公屋已買,所以我們自己申請就要除名先可以申請

原來係咁,無買應該唔洗,無買係無物業,有買當你有物業
珍惜眼前
|
而家申請要先除後申請,除左都可以同住,因有寫明如同住先扣30分
jannlly
|
珍惜眼前 發表於 18-8-8 17:38
而家申請要先除後申請,除左都可以同住,因有寫明如同住先扣30分

家庭唔使計分㗎……
bmw6828
|
...

你本身係吾係99公屋有户籍先, 你冇, 老公有, 要你老公先除名先可以申請的
珍惜眼前
|
jannlly 發表於 18-8-8 18:19
家庭唔使計分㗎……

家庭要計分同計排左幾多年 我岩岩先搞完...,
同埋而家多左咁多人排隊已經唔同以前拎到先除名...麻煩左好多