今天收到學資處信件

小小兔仔
|
各位可以留意信箱,我今日已收到確認信了。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
小虎與點點
|
小小兔仔 發表於 18-8-7 22:18
各位可以留意信箱,我今日已收到確認信了。

謝謝
610mama
|
(emoji)(emoji)
fionalee668
|
請問你是申請哪個組別的資助呢? 即係小朋友係中/小定幼稚園?
小小兔仔
|
fionalee668 發表於 18-8-8 18:40
請問你是申請哪個組別的資助呢? 即係小朋友係中/小定幼稚園?

小學
wcpcelia    發表於 18-8-8 18:49
fionalee668
|
我剛上學資處電子通https://www.wfsfaa.gov.hk/sfo/tc/elink/elink.htm 睇左見到UPDATE左已發出結果通知書 09/08/2018

可能我都就快收到信
小小兔仔
|
fionalee668 發表於 18-8-8 18:43
我剛上學資處電子通https://www.wfsfaa.gov.hk/sfo/tc/elink/elink.htm 睇左見到UPDATE左已發出結果通知書 ...

等下就收到信架啦!記住影印定一至兩張結果通知書,如適用,因為小學有些活動或冷氣費,攞半免或全免交左通知書就可以減免一些費用,所以唔好唔見
IamDirector
|
小小兔仔 發表於 18-8-8 19:31
等下就收到信架啦!記住影印定一至兩張結果通知書,如適用,因為小學有些活動或冷氣費,攞半免或全免交左 ...

請問我係第二年申請,要請知學校批核情況嗎?
小小兔仔
|
IamDirector 發表於 18-8-8 20:19
請問我係第二年申請,要請知學校批核情況嗎?

如果幼稚園,學資會直接通知學校,小學同中學就唔使通知學校,係到有活動或學校有費用要交時先,學校就會係通告問半免定全免或無任何減免,到時自己話返比學校知,間間學校做法唔同,例如:學校有活動去遊學,費用可能6千,但如申請到半免只交4千,但就要交返學資處份結果通知書副本比學校做證明
IamDirector
|
小小兔仔 發表於 18-8-8 20:25
如果幼稚園,學資會直接通知學校,小學同中學就唔使通知學校,係到有活動或學校有費用要交時先,學校就會 ...

明白,多謝哂!
fionalee668
|
小小兔仔 發表於 18-8-8 19:31
等下就收到信架啦!記住影印定一至兩張結果通知書,如適用,因為小學有些活動或冷氣費,攞半免或全免交左 ...
謝提議, 不過我係幼稚園組

小小兔仔
|
fionalee668 發表於 18-8-8 20:43
謝提議, 不過我係幼稚園組

影定都唔怕,萬一唔見正本,都重有個副本
wcpcelia    發表於 18-8-9 09:57
polly_tam
|
想問下佢有張向有經濟需要學生發放一次過津貼$2000點樣先會有??有無人知,THX
wingpui214
|
請問中學係咪無全額(emoji)愛免飯$?
小小兔仔
|
polly_tam 發表於 18-8-9 18:51
想問下佢有張向有經濟需要學生發放一次過津貼$2000點樣先會有??有無人知,THX ...

只要你獲批半額或全額津貼都會有10月份會入戶口
小小兔仔
|
wingpui214 發表於 18-8-9 19:02
請問中學係咪無全額(emoji)愛免飯$?

中學係無午饍津貼嘅,宜家小學都係由關愛基金直接比學校,再由學校比飯商
小小兔仔
|
$2000派發,合資格嘅都會收到呢封信

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Queenie0708
|
小小兔仔 發表於 18-8-9 19:37
$2000派發,合資格嘅都會收到呢封信

我都有申請資助但我沒有收到此信
dee00
|
Queenie0708 發表於 18-8-10 12:57
我都有申請資助但我沒有收到此信

我都無收到,請問你幾時收到的?
小小兔仔
|
dee00 發表於 18-8-10 14:53
我都無收到,請問你幾時收到的?

我8號收到,佢係連埋批核結果封信一齊比我的