頭好痛...

WKTW
|
可能今日太熱,熱到頭痛,唔想食藥可以點?
yimfion0126
|
WKTW 發表於 18-8-8 18:37

多飲水,去陰涼既地方休息下。屋企有血壓計嗎? 小心血壓高引致既頭痛。
kmbb519
|
係無得食藥 我間中都會,唯有訓覺,好彩訓
醒無事
我試過忍唔住聞少少白花油 上網睇過 d人話唔得,但我好辛苦,忍不住只係聞左幾下,應該無事嘅
sweetilife
|
WKTW 發表於 18-8-8 18:37

試下貼小林退熱貼丫。我開頭都爆頭痛,雖然個人好熱,但個底係手腳冰冷人,就用熱薑片擦額頭。你試下退埋貼會唔會舒服d
WKTW
|
yimfion0126 發表於 18-8-8 18:40
多飲水,去陰涼既地方休息下。屋企有血壓計嗎? 小心血壓高引致既頭痛。
...

冇血壓計,唯有飲多啲水...謝謝你jm
WKTW
|
kmbb519 發表於 18-8-8 18:45
係無得食藥 我間中都會,唯有訓覺,好彩訓
醒無事
我試過忍唔住聞少少白花油 上網睇過 d ...

原來唔可以聞白花油?我一想嘔都會聞下添
WKTW
|
sweetilife 發表於 18-8-8 18:51

試下貼小林退熱貼丫。我開頭都爆頭痛,雖然個人好熱,但 ...

好呀,謝謝你,即刻試下先,痛到爆
kmbb519
|
WKTW 發表於 18-8-8 18:53
原來唔可以聞白花油?我一想嘔都會聞下添

間中應該ok, 但唔好聞得太密,唔知會有咩影響哦⋯⋯
BabyCiu
|
無辦法.只能多D休息.同埋盡量少去D太熱嘅地方
愛訓覺的豬
|
早幾日我都試過,頭好熱好痛,但體溫又正常,第二日訓醒成身汗就無事
WKTW
|
kmbb519 發表於 18-8-8 19:39
間中應該ok, 但唔好聞得太密,唔知會有咩影響哦⋯⋯

收到,謝謝你
WKTW
|
BabyCiu 發表於 18-8-8 20:57
無辦法.只能多D休息.同埋盡量少去D太熱嘅地方

夏天陀b真係好辛苦
WKTW
|
愛訓覺的豬 發表於 18-8-8 20:59
早幾日我都試過,頭好熱好痛,但體溫又正常,第二日訓醒成身汗就無事

唔食得藥真係唯有忍
C.P.A
|
醫生話可以食必利痛
gg_candy
|
我會搽下薄荷油, 飲多D水.
再唔係飲保礦力+暖水.
另貼張退熱貼係額頭都舒緩到
BabyCiu
|
WKTW 發表於 18-8-8 23:33
夏天陀b真係好辛苦

係阿!又熱又焗.想食西瓜都唔敢食住
WKTW
|
C.P.A 發表於 18-8-9 01:13
醫生話可以食必利痛

好的
WKTW
|
gg_candy 發表於 18-8-9 09:15
我會搽下薄荷油, 飲多D水.
再唔係飲保礦力+暖水.
另貼張退熱貼係額頭都舒緩到 ...

謝謝jm的建議,退熱貼要存貨先得
WKTW
|
BabyCiu 發表於 18-8-9 09:45
係阿!又熱又焗.想食西瓜都唔敢食住

我每次見到西瓜都超想買...
RubyYu07
|
樓主經常出去戶外嗎?呢幾日的確好熱,盡量留係室內啦。