有無慳家扮靚方法?

金金人
|
不如大家開心share 下有咩平靚正既慳家/平價扮靚方法?包括外服內用~咩都得,至在大家傾下

我先!

薏仁保濕gel, 萬寧買$59 ..都幾抵用

飲檸檬水, 街邊檔買普通檸檬 $20 /5個

唔用粉底,只搽遮瑕膏,粉底閒閒地都幾百蚊。我用Maybelline 遮瑕膏

其實我搽喺面上大部份都係開架品牌的

黑色頭髮,唔使去髮型屋染髮,又慳咗

用薏仁爽膚水兼做埋導入機,又係購自萬寧。大約$60蚊左右一支,又係好抵用

化妝綿會剪一半,一開二咁用。。。

諗下仲有無其他先。。。

你地都講下

good_pig
|
金金人 發表於 18-8-8 19:24
不如大家開心share 下有咩平靚正既慳家/平價扮靚方法?包括外服內用~咩都得,至在大家傾下

我先!

早d瞓,常飲水
sp2007wtm
|
長期去速剪嘅地方剪髮, 同埋剪短頭髮, 咁就唔使咁多特別造型
clara1975
|
甘油加沙糖黎做磨沙去角質
umama
|
跑步,做運動=>做完好精神,紅粉緋緋。唔去行街/網購,慳好多
JACQUELINE107
|
我多數去美容院做免費試做
yurijm
|
多用燜燒罐焗湯水、糖水
多飲水

SW_Ball
|
sp2007wtm 發表於 18-8-8 19:40
長期去速剪嘅地方剪髮, 同埋剪短頭髮, 咁就唔使咁多特別造型

短髮要keep住剪喎!
留長紮起先慳
koalalee88
|
umama 發表於 18-8-8 20:12
跑步,做運動=>做完好精神,紅粉緋緋。唔去行街/網購,慳好多
...

happybebebe
|

長髮,幾個月才去六十蚊剪髮
戴con(不要到最知名的店買,上網買)戴con好樣少少
用開一隻護膚牌子就唔好轉,唔試新嘢
(我堅持用shisxxdo,但一年只買一次,仲送好多嘢)
一定要搽眼霜,我由20歲開始搽。
唔買mask
自行修眉
我好鍾意曬太陽,又好好彩無出斑,只係膚色比較黑黑到有少少反光

happybebebe
|
JACQUELINE107 發表於 18-8-8 20:16

咁荀?要幫facial店寫blog嗎?
二小姐
|
JACQUELINE107 發表於 18-8-8 20:16

做完好難走㗎,夾住你講好耐要你開course
crazyfithk
|
金金人 發表於 18-8-8 19:24

我先!

保濕gel有冇相?
machuchu
|

可以忍到手唔買course ? 有什麼秘訣
JACQUELINE107
|
machuchu 發表於 18-8-8 22:00
可以忍到手唔買course ? 有什麼秘訣

我自己會只帶八達通加一百元以下現金,有時自己心動都無得買
athruzala
|
護膚品,所有野,我係等特貨先買
ChloeMa
|
sp2007wtm 發表於 18-8-8 19:40

短髮通常要修得密d,長髮成年唔剪都得
金金人
|
crazyfithk 發表於 18-8-8 21:49
保濕gel有冇相?

呢隻,其實我都係經呢到d jm 介紹先買,好似已經回購第三次,當然,一分錢一分貨,唔好同d 大品牌比較,只係佢呢個價錢,咁多分量,我覺得抵用

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
金金人
|
good_pig 發表於 18-8-8 19:33
早d瞓,常飲水

早唔到呀,,,
crazyfithk
|
金金人 發表於 18-8-8 22:25
呢隻,其實我都係經呢到d jm 介紹先買,好似已經回購第三次,當然,一分錢一分貨,唔好同d 大品牌比較,只 ...

唔該哂你!我都試下先