親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

兩個地方,只可以去一個,大家會點揀?

指宿: 鹿兒島去揸一個鐘車, 住溫泉酒店浸沙浴, 去池田湖食流水麵同西大山站。

高千穗峽 : 要揸三個鐘車, 11月頭去希望可以睇到紅葉, 同計劃朝頭早去国見ヶ丘睇雲海。

因為之後嗰晚係住宮崎,所以兩邊去都係要揸兩個鐘頭車。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

高千穗峽,拍宿只係熱砂浴比較特別,宮崎開車過去都遠

伯爵府

Fishqqma 發表於 18-8-8 19:36
兩個地方,只可以去一個,大家會點揀?

指宿: 鹿兒島去揸一個鐘車, 住溫泉酒店浸沙浴, 去池田湖食流水麵同西 ...

我11月23日去,唔知到時紅葉係點,但我會揀高千穗峽。

大宅

回覆 Fishqqma 的帖子

你最好post個行程出嚟睇下,大家比下意見,就咁比較無乜意思

男爵府

高千穗

wcpcelia    發表於 18-8-9 09:41

複式洋房

hennyyoyo 發表於 18-8-8 19:46
我11月23日去,唔知到時紅葉係點,但我會揀高千穗峽。

我都揀高千穗峽,剛去完夏天景都好靓。秋天去肯定更加靚。

男爵府

醒目開學勳章

回覆樓主

我都投高千穗峽一票,景靚。

男爵府

樓主可否分享個PLAN,有興趣~~

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

要睇你行程再決定喎
如果係主打鹿兒島, 我會去指宿, 西大山, 流水麵, 不過你果晚要住宮崎, 又幾遠路吓

珊瑚宮

TMC3012 發表於 18-8-15 08:00
要睇你行程再決定喎
如果係主打鹿兒島, 我會去指宿, 西大山, 流水麵, 不過你果晚要住宮崎, 又幾遠路吓 ...

會住高千穗峽,因為第二朝去国見之丘睇日出同雲海。

wcpcelia    發表於 18-8-15 09:59

珊瑚宮

回覆 LeBlue 的帖子

暫時個plan係 :

Day 1 :
焼肉本舗きりしま畜産 (Lunch) --> 黑醋觀光工廠 桷志田 (見學) --> 櫻島 --> 吾愛人 (Dinner), 宿鹿兒島天文館通

Day 2 :
市場食堂城南店 (早餐) --> 可口可樂廠 (見學) --> 纖月酒造焼酎蔵 (見學) --> 千穂之家元祖流水麵 (lunch) --> 高千穂峽

Day 3 :
国見ヶ丘 --> 酒店早餐 --> 高千穂神社 --> 燒肉肉工房初栄 (Lunch) --> 酒泉の杜綾陽亭 (見學) --> 綾的照葉大吊橋 --> 山內農場 (Dinner) ,宿宮崎

Day 4 :
青島神社 --> 懷石喜庵一能 (Lunch) --> 飫肥城 --> 鵜戶神宮 --> 日南水産 (Tea) --> 道之驛 デモン・デ・マルシェ (鬼の洗濯板) --> 宮崎ひなた横丁 (dinner) ,宿宮崎

Day 5 :
九州鬆餅 (早餐) --> Aeon Mall --> 宮崎牛鉄板焼ステーキ ミヤチク (Lunch) --> 關之尾瀑布 --> 霧島神宮 --> 霧島溫泉市場 --> 牡蠣小屋匠ちゃん (dinner) --> 宿國分/霧島

Day 6 :
嘉例川車站 --> 還車回港

首頁

尾頁

跳至