照結構有問題

babyboyboyy
|
今日20週去照結構,醫生話阿b細左一週同埋有一邊腎唔係正常位置,跌左去下面。。。個心即刻沉左係咪冇野可以做到架喇?
claudiabb
|
babyboyboyy 發表於 18-8-8 20:32
今日20週去照結構,醫生話阿b細左一週同埋有一邊腎唔係正常位置,跌左去下面。。。個心即刻沉左: ...

醫生有咩建議,個腎咁樣有無話有咩影響?
2meandhoho
|
我照結構都係細一週,呢個不擔心,反而要問清楚醫生腎方面個問題,定醫生叫你去翻公立?
yisang
|
今日20週去照結構,醫生話阿b細左一週同埋有一邊腎唔係正常位置,跌左去下面。。。個心即刻沉左: ...

反而我係bb心率不正常,都唔知會點,依家轉左去醫院做產檢。希望你bb健康,媽媽你都要加油。
babyboyboyy
|
claudiabb 發表於 18-8-8 20:43
醫生有咩建議,個腎咁樣有無話有咩影響?

醫生寫信俾我返醫院跟進咋,佢話一個腎都其實冇咩大問題既,但係身為媽媽梗係唔想啦
babyboyboyy
|
2meandhoho 發表於 18-8-8 21:02
我照結構都係細一週,呢個不擔心,反而要問清楚醫生腎方面個問題,定醫生叫你去翻公立?
...

返公立呀,因為今日果度主要係照結構架咋
haha748494
|
再揾第二個醫生再 CHECK下,如果萬一系,要問下醫生後果系點樣。
net_1203
|
我照結構,bb因為有一邊腎size偏大都唔合格呀~
結構醫生都話無咩可以做
叫我過幾星期去返自己醫生度照超聲波mon住個情況
中間我都有同健康院姑娘講左呢個情況
佢地都話無咩可以做叫我再等下先
因為bb成長緊,可能過一段時間會無事

結果我尋日去睇私家,醫生都話size仲係偏大
不過佢都叫我唔駛擔心,因為可能遲d會無事
我黎緊再去健康院覆診都會同姑娘講返

我成日都同自己講,唔駛咁擔心
呢d唔係咩嚴重問題,至起碼佢仲有一邊腎正常
touch wood出世後要做手術都好,佢都可以健康過生活
唔好比咁大壓力自己啦!
要相信bb都會同你一齊努力

Katherina520
|

唔使太擔心!之前我20w照到阿B個腎偏大!輸尿管漲咗!個結構醫生仲話唔會自己好返!出世有機會要做手術!但係依家33週所有野回復正常!之前我都比醫生嚇到好唔開心!腎要到30週先發育好!保持心境開朗!
babyboyboyy
|
Katherina520 發表於 18-8-9 21:38
唔使太擔心!之前我20w照到阿B個腎偏大!輸尿管漲咗!個結構醫生仲話唔會自己好返!出世有機會要做手術!但 ...

多謝你呀!希望我bb同你bb一樣冇事啦!
babyboyboyy
|
net_1203 發表於 18-8-9 17:53
結構醫生都話無咩可以做
叫我過幾星期去返自己醫生度照超聲波 ...

我都係咁諗,有一邊正常家可以過得好好,不過會怪係咪自己問題囉

我要做媽媽
|
你擔心就再搵多個醫生照喇,問清楚醫生要注意好D咩
Froggreen
|
net_1203 發表於 18-8-9 17:53
結構醫生都話無咩可以做
叫我過幾星期去返自己醫生度照超聲波 ...

腎漲好普遍,男b會多d,我2個仔都係,後期無野