小朋友倒及牙,有沒現在箍牙的JM分享

親親囡囡
|
小朋友10歲倒及牙,想穩醫生箍牙,有沒JM小朋友做過,現時大約幾$,有沒醫生介紹下
Poyau
|
希望有介紹
tinako321994
|
可以介紹,我岩岩做完箍牙資詢
親親囡囡
|
tinako321994 發表於 18-8-14 01:16

pm
barbiechan330
|
可以PM你啊, 我仔仔都整緊~ 係尖沙咀果邊~
shelleym
|
tinako321994 發表於 18-8-14 01:16

Can pm me?
tingfai
|
親親囡囡 發表於 18-8-8 21:59
小朋友10歲倒及牙,想穩醫生箍牙,有沒JM小朋友做過,現時大約幾$,有沒醫生介紹下
...

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19703842
你去看看這個post. 十歳仲可以矯正,不要錯過黃金時段呀!去看矯正牙醫呀!
barbiechan330
|
我小朋友唔係倒及, 係換牙時生得唔好, 所以而定都箍緊牙.. 係尖沙咀林X怡醫生到, 做得幾好的, 免費consult的可介紹你帶小朋友上去睇左先~
cara.mak
|
...

請問樓主小朋友在兩、三歲時都已是倒及牙嗎? 還是在換完牙後才變成倒及牙?
nintendo
|
...

我侄兒也倒及,約八九歲第一次箍,箍了約年多,
十年前收萬多,金鐘劉惠心醫生。

親親囡囡
|
cara.mak 發表於 18-9-2 13:53
請問樓主小朋友在兩、三歲時都已是倒及牙嗎? 還是在換完牙後才變成倒及牙?
...

兩三歲有倒及,但當然自己太細,聽信人哋說要中學先可以箍牙
Almaz
|
cara.mak 發表於 18-9-2 13:53
...

我個仔乳齒好齊無倒及,換了牙就倒及,我等第二隻出晒就會搵牙醫。
cara.mak
|
親親囡囡 發表於 18-9-2 21:23
...

原來兩三歲已倒及,咁即我囡都可能要矯正 係呀,依家建議四歲可以矯正。 依家矯仲有一線希望
親親囡囡
|
cara.mak 發表於 18-9-2 22:09
原來兩三歲已倒及,咁即我囡都可能要矯正 係呀,依家建議四歲可以矯正。 依家矯仲有一線希望:for ...

希望啦,約佐,等見醫生
fawong
|
親親囡囡 發表於 18-9-2 21:23
...

放心, 十歲未算太遲, 最緊要揾個矯齒專科醫生, 箍吓啦返上顎出黎, 唔好去普通牙醫

親親囡囡
|
fawong 發表於 18-9-2 22:11
放心, 十歲未算太遲, 最緊要揾個矯齒專科醫生, 箍吓啦返上顎出黎, 唔好去普通牙醫

...

上個月我帶她去過看普通牙醫(有幫人做隱形箍牙和普通箍牙類),因為約佐矯齒專科醫生要等成個月先有位看。個普通牙醫話阿女早熟,已經差不多換齊牙,普通倒及她搞到,但阿女連大牙都倒及,可能尃科醫生先搞到,如果唔得,就要去做顎骨手術
fawong
|
親親囡囡 發表於 18-9-2 22:21
上個月我帶她去過看普通牙醫(有幫人做隱形箍牙和普通箍牙類),因為約佐矯齒專科醫生要等成個月先有位看。 ...

唔好太擔心住啦, 睇埋專科醫生點講先。
況且而家科技同技術都先進好多, 而且小朋友復完好快, 冇事的, 加油!
coolcoolcandy
|

可唔可以pm 我

coolcoolcandy
|
barbiechan330 發表於 18-8-26 01:53

可唔可以pm我
hellohelloruby
|
barbiechan330 發表於 18-8-26 01:53

我都想要,但想問會影響食嘢嗎?驚影響發育