東張—老鼠橫行!超恐怖 (慎入)

busyguide
|
今日的東張西望—愛民邨鼠患!真的好恐怖!
希望D人唔好再周圍放低食物餵D「動物」好驚漫延到其他屋邨。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
szeszes
|
真係好恐怖,最尾影個山坡,真係好多
tweety_528
|
夏天仲犀利,call 食環做野啦
黃金b
|
有睇,頌安邨有老鼠,請問住恆安嘅姊妹,恆安邨有無老鼠踪影?
Conybrownbb
|
最怕米奇
ikw
|
回覆 黃金b 的帖子

應該有, 而家香港己經有好多地方都有老鼠入屋有了.
wcpcelia    發表於 18-8-9 10:25
Poyau
|
米奇橫行
JD930
|

yy2star
|
睇圖都好驚!
milulu
|
係~我經理住私樓,都有老鼠入屋有大有細,隔離屋都係咁 佢用老鼠膠已經捉咗一大一細
blythe_baby
|
ikw 發表於 18-8-9 00:01
回覆 黃金b 的帖子

應該有, 而家香港己經有好多地方都有老鼠入屋有了.

老鼠繁殖得好快,多區都係甘,似乎食環做吾到野/ 有心無力?希望政府正視
sandypink
|
milulu 發表於 18-8-9 01:00
係~我經理住私樓,都有老鼠入屋有大有細,隔離屋都係咁 佢用老鼠膠已經捉咗一大一細 ...

你指馬鞍山私樓已經出現?
milulu
|
sandypink 發表於 18-8-9 01:10
你指馬鞍山私樓已經出現?

紅磡區
circle119
|
咁攪法~~有可能會發生鼠患
ikw
|
我覺得己很嚴重, 由細到大都冇諗過屋企會有老鼠, 當我發現在佢地黎過, 真係嚇到儍咁濟, 夜晚瞓覺時都會成日醒, 醒佐會聽下客廳有冇聲, 會唔會走入房, 唉!好采攪佐幾日, 佢都應該走佐, 先安心瞓, 但個心都成日形住, 我而家坐係個廳度睇電視都會成日望去廚房和廁所, 睇下佢地有冇走入黎.
wcpcelia    發表於 18-8-9 10:26
kws226
|
真係好痴線
Kikifai198
|
最尾果個山坡真係勁多,果度直頭係迪立尼樂園,我試過夜晚車朋友返屋企,佢就住果度附近,用車頭燈一照,起碼有十幾廿隻係度,勁得人驚,不過呢條邨唔至多米奇,連白鴿都勁多,多得D人成日餵白鴿,搞到成條邨都好似動物園咁
藍尾巴
|
黃金b 發表於 18-8-8 23:36
有睇,頌安邨有老鼠,請問住恆安嘅姊妹,恆安邨有無老鼠踪影?

有,邊度會無,差在多定少。以前米奇係街市,街市裝修完,管理好左走晒出街
黃金b
|
藍尾巴 發表於 18-8-9 02:41
有,邊度會無,差在多定少。以前米奇係街市,街市裝修完,管理好左走晒出街
...

tsung
|