自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主

上個禮拜講小強恐怖好多,一路睇一路嗌但今次d老鼠又係勁多

大宅

回覆樓主

我住九龍區私樓,樓下公園都有

伯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我睇完心都寒埋,我超驚老鼠,
睇完好想將啲窗裝曬蚊網

大宅

2018復活節勳章

回覆 busyguide 的帖子

我噚晚先同我媽講, 依家D衞生仲差過30年前, 早30年都冇咁多老鼠。多得D人走去餵動物, 仲有D不正常人類走去放生強強&餵坑渠強強/老鼠。

大宅

親子王國15週年勳章

超恐怖,如果俾我現場親眼見到,一定發惡夢

男爵府

chiliwu 發表於 18-8-9 09:34

我噚晚先同我媽講, 依家D衞生仲差過30年前, 早30年都冇咁多老鼠。多得D人走去餵動 ...

真心希望D有愛心人仕不要再亂放食物在街上餵動物!咁攪法真係死得

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真的好恐怖

珍珠宮

睛靈勳章

chiliwu 發表於 18-8-9 09:34

我噚晚先同我媽講, 依家D衞生仲差過30年前, 早30年都冇咁多老鼠。多得D人走去餵動 ...

係呀!咩都有人餵,見過人餵老鼠,餵蟻同曱甴,我贊成加強檢控

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

食環署淨係鍾意捉流浪貓,老鼠又唔理

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

HK D 衞生大倒退!!!仲有D傻人攞食物去餵曱甴老鼠!!!

公爵府

回覆樓主

好恐怖啊

象牙宮

回覆樓主:

某d人成日講愛心,話要餵流浪動物,咪搞到而家咁 我都擔心我度有老鼠,不過樓下有幼稚園,應該好d掛

侯爵府

瞓得好勳章

回覆樓主:

我住樂富,近呢幾個月都有老鼠入屋啦,早幾日先入左屋咬左我2條粟米
樓下有姨姨話10幾樓都入到屋,有d同貓咁大隻

水晶宮

回覆樓主:

我媽家都有發現過一隻,昨天香討話美孚新村有好多

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

全港十八區都係咁,早兩日晨早返工行過個渠口見到隻米奇趷個頭出嚟同我打招呼

食環淨係識放藥,細米奇唔識性先會上當,食完周街死,大米奇睬你都有味,世界那麼大,街頭巷尾實有餐晏仔食

總之食環覺得自己冇錯的,係商戶錯居民錯,亂放食物屋企唔封細窿,自己引米奇,搞到佢哋N咁多嘢做

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主:

近年何文田起地鐵、幾個豪宅地盤,搞到啲米奇走晒出嚟。

侯爵府

回覆樓主

如果我附近係咁,唔敢回家都有份 都唔知點算

侯爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主

我住黃大仙,年多前啟德明渠項目開展,所有聚居鼠郡各自散開去附近樓宇。
我住的單位上個月才成功開屋門趕走一隻活生生的老鼠,現在廚房的門窗全關,因為牠是從廚房外的渠管由地下爬上樓。
樓下保安講過有住戶高至廿六樓也有鼠患,有人見鼠跌倒受傷,也有一住戶死老鼠多隻,勁臭!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

公爵府

回覆樓主

其實加蚊網有用嗎?
【定制纱窗窗纱网隐形磁性简易防蝇蚊门帘沙窗网防蚊自粘推拉式修补】http://m.tb.cn/h.33ercmh 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€WbFcb1QcXGK€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

首頁

尾頁

跳至