潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Ms_Phoebe 發表於 18-8-11 12:55
冇錯,仲勁多代購字眼,都唔知係咪宣傳post, 好多人係度搵食ga

而家潛規則變成了要在家合照才發佈,有jm shop 映完都加句返屋企補相,好有壓力

伯爵府

bb127 發表於 18-8-8 22:27
今個月開始, 有緣見到, 就湊晒返屋企
~ 粉紅色hobo small
~ 17 cm raspberry

JM thanks for your sharing!!
其實我都唔明
點解一定要返屋企大合照先叫買呢
我唸可以喺店狂影相都唔係普通客仔啦
唔需要咁mean
如果JM繁來個大合照可能嚇到人地勁葡萄!
不過唔需要啦 光明正大!
我想問下你17cm放到啲咩呀
我心動動想入Navy

大宅

whitebyKiKi 發表於 18-8-13 15:00
其實我都唔明

我冇咁好氣同ching 前後既人去辯論,呢度係BK, 咩人都有,太上心就輸喇~

其實17 cm 放既野唔多, 如果夾硬放個蓋又難閂,我放簿短card case, 電話,車匙,鎖匙,唇膏紙巾, 但都有點密,拎野有d 難度, 同20 cm 比又唔差太遠, 同一堆物件, 20cm 叫拎野鬆動d , 但放多副太陽眼鏡都要就下位。
我用17,20 主要落下街,去旅行woc 好d (因為有幾格擺野分明,唔洗就住位拎錢), 呢個星期用圓形個cc 袋仔, 其實同我放17 cm 既容量唔差得遠, 只係連card case 都唔用,把卡直接放入兩邊內格,我覺得好方便,價錢都抵玩~

大宅

其實我都唔明

如果等得而又想常用, 等牛皮會好d , 因為我自己少著牛仔服飾或易染色衫,所以羊都可以,不過一同小朋友出郊外,我一定要換返牛皮袋~
九月又有新fall winter 出呢

大宅

其實我都唔明

平心而論,呢度好多JM 都係Shop 映完買埋即興share, 一係shop 映相就比人有說話聽, 咁大把JM 都係有問題嗎?
究竟咩人可以個腦痴到咁既地步?

伯爵府

bb127 發表於 18-8-13 16:26
如果等得而又想常用, 等牛皮會好d , 因為我自己少著牛仔服飾或易染色衫,所以羊都可以,不過一同小朋友出 ...

你攪到我好鬼紏結!
本來一心想買個17嫁喇!
而家又唸緊等唔等好喎!!!!

大宅

whitebyKiKi 發表於 18-8-13 16:47

你攪到我好鬼紏結!

你有20 的話,17 唔會好大分別的, 17 放野高空發展,拎野會比較不便, 除非你拎好少野, 例如我唔擺車匙 small pouch , 拆散放會好d ~
雖然我有幾個17 cm, 但都係少用的~~

伯爵府

bb127 發表於 18-8-13 16:45
平心而論,呢度好多JM 都係Shop 映完買埋即興share, 一係shop 映相就比人有說話聽, 咁大把JM 都係有問題 ...

我地正常人 唔係痴線既 當然唔會明啦
痴線既會每分每秒都睇住人地既回覆來追來咬
我就冇咁得閒喇
我繼續唸下個17cm好過

大宅

whitebyKiKi 發表於 18-8-13 16:47

你攪到我好鬼紏結!

有閒錢又冇其他目標可買一個玩下, 如果真係想好方,18 cm classic camera case 好好啊, 都係長青難搵款

大宅

whitebyKiKi 發表於 18-8-13 16:53
我就冇咁得閒喇

我用呢個pouch, 但放20 cm已經有一半位, 放17cm 係好難再放其他野,最多入埋手機, 如果加埋車匙已經難閂扣, 可以參考下~

侯爵府

whitebyKiKi 發表於 18-8-13 16:53
我就冇咁得閒喇

講得好啱,真係笑左

伯爵府

bb127 發表於 18-8-13 17:01
我用呢個pouch, 但放20 cm已經有一半位, 放17cm 係好難再放其他野,最多入埋手機, 如果加埋車匙已經難閂 ...

我唸住個袋係方
打直來擺得唔得呢
我都係呢個pouch桃紅呀

大宅

whitebyKiKi 發表於 18-8-13 17:26

我唸住個袋係方

唔得啊,會突咗出黎

大宅

bb127 發表於 18-8-9 13:23
我買咗一白一紅, 黑已經有菱格牛同羊

White is so pretty!!

大宅

whitebyKiKi 發表於 18-8-13 17:26

我唸住個袋係方

都係有charm ? 我好鐘意個貓頭鷹charm, 果時買比普通貴$2000, 有d 肉赤但都係太鐘意買咗
17 cm 連呢個flap wallet 都唔到的, 就算放到都真係好難再放其他野

伯爵府

Ms_Phoebe 發表於 18-8-13 17:13
講得好啱,真係笑左

係呀 點解跟得咁貼又唔回我呢個留言既
因為唔肯承認自己是

伯爵府

bb127 發表於 18-8-13 17:37
都係有charm ? 我好鐘意個貓頭鷹charm, 果時買比普通貴$2000, 有d 肉赤但都係太鐘意買咗
17 cm ...

冇charm呀
我個個買左4年嫁喇~~~

別墅

回覆樓主:

呢個世界一樣米養百萬人,有人覺得自己買幾個袋已經好多,來個大合照已經好辛苦,佢哋根本冇想像過呢度好多jm其實唔止得幾個袋,係幾十個袋,點解要為咗一啲人講咗一啲嘢而勞師動眾解畫?
又假設你真係冇買,只影相,一般人要影到呢啲袋都唔易啦,你又冇resell,又俾咁多資訊,對其他jm有乜影響呢?唯一我冧到嘅就係眼紅你見到咁多佢哋想買而佢哋永遠見唔到嘅袋,同埋報哂價令reseller 賺幾多俾人知道!所以jm你唔好上心,唔同世界同層次嘅人講多都無謂呀!

大宅

Kendybaby 發表於 18-8-13 18:04
呢個世界一樣米養百萬人,有人覺得自己買幾個袋已經好多,來個大合照已經好辛苦,佢哋根本冇想像過呢度好多 ...

多謝明白

其實要知價錢,上官網都搵到吧, 聽聞代購都要爭崩頭,我冇本事做代購,湊兩個仔已經用盡精力,我買袋隨緣,睇靚野買靚野係我興趣,SA 好人話我知而又啱咪買, 其實呢度JM 好多都有SA 跟, 都坦白個個名牌要多offer,都走唔甩買衫鞋。
做人要有量度, 口不擇言唔啱我,唔出聲唔係默認,人要有自知知明,見好就收,凡事太盡必惡果

大宅

bb127 發表於 18-8-8 22:27
今個月開始, 有緣見到, 就湊晒返屋企
~ 粉紅色hobo small
~ 17 cm raspberry

首頁

尾頁

跳至