想請教各位(emoji)(emoji) BB最佳開刀時間

janicepoon0207
|
本人現在36周 (預產期5/9)

在私院醫生(emoji)‍⚕️俾左22/8-29/8 期我擇
我擇左28/8 (個日38周6) 已下訂

會否太遲(我胎位不正冇掉頭好驚如果早左出黎要公立
推胎或開刀)不想痛

好擔心請教各位
應該

罸款改期提早 $3000

如期突發生開(emoji)俾緊急費用 $10000 我要過海

如期突發生去公立任佢處置 撻訂罰$3000 不用過海

我住筲箕灣係寶血落左訂開刀生
真心好驚痛同公立醫院(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
我要做媽媽
|
我覺得如果真係提早咁都冇辦法架,你咪郁咁多,多休息
kevama
|
38w8真係幾後...我見宜家通常比預產期早兩星期。

如果好想個日生就只好賭一次,不過我諗你預左俾緊急$會好d。如果我係你會改到38w1
|
kevama 發表於 18-8-9 08:57
38w8真係幾後...我見宜家通常比預產期早兩星期。

如果好想個日生就只好賭一次,不過我諗你預左俾緊急$會好 ...

甘應該改早?
|
janicepoon0207 發表於 18-8-9 09:02
甘應該改早?

請問兩位意見如何
Glokbb
|
我會覺得bb 要係早出黎,都控制唔到,所以唔好煩惱咁多,既然簡左就順其自然。

我都係開刀,如果可以簡39w 我都想簡,因為bb 喺媽媽體內留多陣會好啲。
|
Glokbb 發表於 18-8-9 09:11
我會覺得bb 要係早出黎,都控制唔到,所以唔好煩惱咁多,既然簡左就順其自然。

我都係開刀,如果可以簡39w ...

驚吾知有咩收費

chonglulu
|

如果提早無辦法,控制唔到唔好林啦
私家開刀要預多少少洗費比較好呀

kevama
|
janicepoon0207 發表於 18-8-9 09:02
甘應該改早?

我覺得改早懚陣d, 但如果因爲風水選左個日,就賭下會唔會ok
bluejadeball
|
我今次胎位不正加高血壓,39週2先開刀。
我寧願緊急開刀,都唔想佢太早出世。文獻係主張如果無咩特別事,39週先開。
我個醫生又肯俾我咁遲開,所以好放心。
我大嗰個係39週4先開㗎
|
bluejadeball 發表於 18-8-9 11:30
我今次胎位不正加高血壓,39週2先開刀。
我寧願緊急開刀,都唔想佢太早出世。文獻係主張如果無咩特別事,39 ...

萬一未到開刀嘅時候 !
就穿水可唔可以係私家醫院度緊急開刀?
RubyYu07
|
38週都算適合了!不過你揀既日子接近39週了,遲左少少喔
|
RubyYu07 發表於 18-8-9 13:37
38週都算適合了!不過你揀既日子接近39週了,遲左少少喔

甘點算?
freshrose
|
janicepoon0207 發表於 18-8-9 12:07
萬一未到開刀嘅時候 !

可以,加錢咋嘛,同埋睇下你醫生加唔加錢
littlesecret123
|
我覺得你擇左果日就等果日~~

如果佢真係早左出O黎~哩D都係天意...
jessieyip28
|
, 如果個b 要早出來, 都唔係可以控制範圍之內
都係天意
其實東區醫院唔錯架
我好多朋友都係呢間醫院生
|
littlesecret123 發表於 18-8-9 15:07
我覺得你擇左果日就等果日~~

如果佢真係早左出O黎~哩D都係天意...

冇擇求其choose
7day choose one day
|
janicepoon0207 發表於 18-8-9 15:19
冇擇求其choose
7day choose one day

我胎位不正
bluejadeball
|
janicepoon0207 發表於 18-8-9 12:07
萬一未到開刀嘅時候 !

可以呀。
haha748494
|
要結合自身條件,比你參考,我第一胎37W,第二胎39W。