自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

陪月勳章

三棵樹 發表於 18-8-9 10:21
我見最多係 …… 入左閘,唔記得攞wifi蛋,出po 問有無39547嘅人可以幾點前幫佢攞入dept. hall入面,都見過 ...

哩個香港有唔少。

男爵府

減齡達人勳章

三棵樹 發表於 18-8-9 10:21
我見最多係 …… 入左閘,唔記得攞wifi蛋,出po 問有無39547嘅人可以幾點前幫佢攞入dept. hall入面,都見過 ...

幾乎每個禮拜都會係fb旅遊page睇到

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

見過幾次攞錯左人地件行李

公爵府

eeaa 發表於 18-8-9 09:30
bk試過,唔記得地點,但有jm好心帶回港,反而失主唔主動取回,出post前仲話係亞女超鍾意,唔捨得 ...

果位jm好好心地喎 比我真係唔睬佢 3 5 識 7

琥珀宮

畀面勳章

eeaa 發表於 18-8-9 10:09
之後好心jm出post,個失主才浦頭

食物剪果個?

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

我見過話喺日本買咗隻公仔唔見咗, 叫網友幫佢買返, 其實我心諗, 就算我身在日本, 要專登去某間鋪頭幫你買, 要幫你拎, 幫你俾住錢先, 仲要返到香港約你交收, 而且分分鐘俾你放飛機, 到時蝕錢蝕力蝕時間就慘

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

siumak 發表於 18-8-9 11:04
哩三單都係台灣人來的;

上星期有單堅D﹐

奶粉係香港人...

紅色背囊果單都有見到

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cargod 發表於 18-8-9 11:02
唔見毛公仔好大件事架. 我當佢仔一樣, 唔見咗會好唔開心.
試過台灣影結婚相, 我老公漏低咗我載住我個仔的背 ...

緊張嘅嘢就唔好假手於人啦

象牙宮

回覆樓主:

成日都見人地唔記得車牌同國際牌,其實唔係出發前check齊証件既咩 ? 港孩升級做港媽港爸!

子爵府

回覆樓主

可能人地覺得出post問下冇所謂,睇下會唔會有人好心幫到手啫

不過如果係我就唔會問囉

男爵府

回覆樓主

我有個checklist執嘢㗎!仲要detail到寫埋「出發去機場前餵阿仔食止嘔藥」,坐早機朝早起身未清醒晒,真係會做漏嘢!

公爵府

I9528 發表於 18-8-9 11:12
食物剪果個?

係,甘您都記得

水晶宮

熱血金章

stitch2012 發表於 18-8-9 11:14
我見過話喺日本買咗隻公仔唔見咗, 叫網友幫佢買返, 其實我心諗, 就算我身在日本, 要專登去某間鋪頭幫你買, ...

呢樣我試過喎,話說我睇某人嘅遊記,覺得有資料啱用,咪留言問野囉。再睇睇下佢個遊記,發現佢個紀念品跌爛咗,咁我又會去果度喎,咁我咪主動問佢想唔想買返,佢話如果我方便佢當然想,所以我有幫佢買返黎,咁當然件野唔係貴啦,返黎見面時先比返錢我,佢仲請我食飯添。

侯爵府

BGCOME08 發表於 18-8-9 09:15
仲有,個B女跌咗隻鞋,出post叫人行開果度幫佢揾吓,然後帶返HK……。我睇黎睇去隻鞋都唔係乜嘢名牌吖?即 ...

BK經典post,有jm出post話旅行唔見左野,好似BB餐具之類,叫路過果頭既jm幫手拎回香港,呢到有好心jm拎到,個個大讚。

之後呢位好心jm開post話果位漏左BB餐具既jm無回覆佢定一直無問好心jm拎返d餐具,好心jm上黎問點做好,個個都叫佢掉左佢喇!

真心不明去旅行期間漏左野,仲好意思麻煩陌生人拎。

琥珀宮

畀面勳章

eeaa 發表於 18-8-9 11:45
係,甘您都記得

老公一早話過我
正經嘢就記唔到,專記 d 無聊嘢

侯爵府

陪月勳章

good_pig 發表於 18-8-9 11:27
奶粉係香港人...

紅色背囊果單都有見到

雖然係失暈D﹐
但我覺得台灣人好有溫情喎;

早前係某停車場留低鞋仔果單﹐
佢都唔係叫人特登幫佢睇﹐
係想如果有人咁橋執到﹐
可否方個便之嘛;

即係... 對鞋仲好新﹐
因為心急(佢係大意格o勒)﹐
又未到無能力買過﹐
不過咁就變廢物係好可惜o既。

大宅

good_pig 發表於 18-8-9 11:28
緊張嘅嘢就唔好假手於人啦

次次都係我自己帶架.
只係嗰次影婚紗相, d衫又重, 又冇手拎背囊先叫我老公幫手. 點知男人真係信唔過~~
唔見咗個仔真係慘過唔見passport呀.

琥珀宮

畀面勳章

mama01 發表於 18-8-9 11:52
BK經典post,有jm出post話旅行唔見左野,好似BB餐具之類,叫路過果頭既jm幫手拎回香港,呢到有好心jm拎到, ...

呢單,又令我諗起一個 bk 經典 : 警嫂搵遮

侯爵府

I9528 發表於 18-8-9 12:15
呢單,又令我諗起一個 bk 經典 : 警嫂搵遮

呢單又係好攪笑,但忘記最後係點

琥珀宮

畀面勳章

mama01 發表於 18-8-9 12:16
呢單又係好攪笑,但忘記最後係點

網上駡戰囉,最後好似無人幫佢攞

首頁

尾頁