冇薄荷味既牙膏

李豆豆
|
有冇邊隻牙膏係冇薄荷味架?
睇d成份冇mint都係有薄荷味既

Thanks
luvkaka
|
回覆 李豆豆 的帖子

去萬0有一隻韓國品牌好似HANDSOAP樣既有橙味
李豆豆
|
luvkaka 發表於 18-8-9 09:20
回覆 李豆豆 的帖子

去萬0有一隻韓國品牌好似HANDSOAP樣既有橙味

唔該你
係咪得橙味冇薄荷味架?

我買左枝高佬潔,檸檬味但都有薄荷味
luvkaka
|
李豆豆 發表於 18-8-9 09:37
唔該你
係咪得橙味冇薄荷味架?
係, 佢有另一支先係薄荷, 但都係好唔薄荷架。
李豆豆
|
luvkaka 發表於 18-8-9 09:39
係, 佢有另一支先係薄荷, 但都係好唔薄荷架。

咁我放工去望下先
Thanks!
HK無飯煮婦
|
回覆 李豆豆 的帖子

我之前買過red seal呢個牌子既牙膏,我見佢有隻檸檬味牙膏係冇薄荷成份㗎。我唔係買檸檬味,所以你可以search下有無啲用家用過呢隻檸檬味牙膏
李豆豆
|
HK無飯煮婦 發表於 18-8-9 12:07
回覆 李豆豆 的帖子

我之前買過red seal呢個牌子既牙膏,我見佢有隻檸檬味牙膏係冇薄荷成份㗎。我唔係買檸 ...

剛search左佢係不含氟化物,唔啱我喇
唔該晒你
me920
|
牙齦適係咸味的, 我唔覺佢有薄荷成份, 你可以望下
jannlly
|
李豆豆 發表於 18-8-9 12:44
剛search左佢係不含氟化物,唔啱我喇
唔該晒你

依隻唔知啱唔啱,萬寧都有。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
oceandeepsea
|
依家仲有冇咸味獅王?
李豆豆
|
me920 發表於 18-8-9 12:47
牙齦適係咸味的, 我唔覺佢有薄荷成份, 你可以望下

Ok, thanks!
李豆豆
|
jannlly 發表於 18-8-9 12:48
依隻唔知啱唔啱,萬寧都有。

Peach呢個味好吸引喎! 係咪淨桃味冇薄荷未?
李豆豆
|
oceandeepsea 發表於 18-8-9 12:54
依家仲有冇咸味獅王?

佢好耐冇賣廣告,遺忘左佢,要去睇下先知
jannlly
|
李豆豆 發表於 18-8-9 12:58
Peach呢個味好吸引喎! 係咪淨桃味冇薄荷未?

我個女唔鐘意有薄荷味嘅牙膏,見買依隻唔見有薄荷成份,比佢用,佢肯用。
kam825
|
上次去康維他買蜜糖果陣送左支蜂膠牙膏, 用過一次, 無薄荷味, 不過我覺得個味仲難頂過薄荷味
jasmineoj
|
獅王䶢味
李豆豆
|
jannlly 發表於 18-8-9 13:00
我個女唔鐘意有薄荷味嘅牙膏,見買依隻唔見有薄荷成份,比佢用,佢肯用。
...

我買左呢枝俾阿仔用,佢肯用喇終於,多謝介紹
李豆豆
|
kam825 發表於 18-8-9 13:17
上次去康維他買蜜糖果陣送左支蜂膠牙膏, 用過一次, 無薄荷味, 不過我覺得個味仲難頂過薄荷味
...

係咪膠味
kam825
|
李豆豆 發表於 18-8-13 09:05
係咪膠味

係呀, 你點知架?
李豆豆
|
kam825 發表於 18-8-13 10:09
係呀, 你點知架?

蜂膠,我估唔咪蜂味就係膠味