延禧_袁春望

大肉兒
|
有嘢唔明, 麻煩解答:
1. 第34集,佢講自己身世, 即係點﹖佢阿爸係雍正? 8叔即乜水? 點解會送咗出宮? C生子?

2. 佢明明係太監, 點解男性汗爾蒙咁強?
cindy618
|
岩岩睇到,未深究
Poyau
|
大肉兒 發表於 18-8-9 11:19
有嘢唔明, 麻煩解答:
1. 第34集,佢講自己身世, 即係點﹖佢阿爸係雍正? 8叔即乜水? 點解會送咗出宮? C生子 ...

八叔 -> 八皇爺
oran04
|
有嘢唔明, 麻煩解答:
1. 第34集,佢講自己身世, 即係點﹖佢阿爸係雍正? 8叔即乜水? 點解會送咗出宮? C生子 ...
阿8叔冇出場架,9龍奪嫡,如果串埋啲戲佢咪步步的鄭嘉穎囉
WChan
|
oran04 發表於 18-8-9 11:39

我都覺得係 咁佢亞爸咪係吳奇隆
小可愛11
|
有嘢唔明, 麻煩解答:

冇錯,佢係雍正私生子。民間外遇。
佢本來想認番老豆,但唔好彩遇到九皇奪嫡失敗後嘅八王爺,八王爺為洩心頭憤,將佢帶咗去做太監。
busyguide
|
小可愛11 發表於 18-8-9 11:44
佢本來想認番老豆,但唔好彩遇到九皇奪嫡失敗後嘅八王爺,八王爺為洩心 ...

好慘啫!但佢是否假太監?佢想櫻珞做妻子咁嘅?
WChan
|
題外話, 佢做得好好, 有種陰森既感覺
小可愛11
|
busyguide 發表於 18-8-9 11:47

應該係真太監
cindy618
|
busyguide 發表於 18-8-9 11:47

又哥又盛,但又成日攬實瓔珞,好似唔係咁簡單
大肉兒
|
小可愛11 發表於 18-8-9 11:44
佢本來想認番老豆,但唔好彩遇到九皇奪嫡失敗後嘅八王爺,八王爺為洩心 ...

oic
大肉兒
|
cindy618 發表於 18-8-9 12:03
又哥又盛,但又成日攬實瓔珞,好似唔係咁簡單

咪係
色迷迷咁,咸豬手
Queenie_yy
|
巨好似想做大太監,痴實瓔珞有運行
cindy618
|
Queenie_yy 發表於 18-8-9 12:09
巨好似想做大太監,痴實瓔珞有運行

假意?
SullytheMonster
|
佢心理應該有啲扭曲。
cy101
|
oran04 發表於 18-8-9 11:39
都係諗起佢~~!

布丁Purin
|
佢以為自己老豆係雍正,最尾甄環同佢講佢自己攪錯左,最後傻左。我睇百度貼吧有人咁講
大肉兒
|
布丁Purin 發表於 18-8-9 13:09
佢以為自己老豆係雍正,最尾甄環同佢講佢自己攪錯左,最後傻左。我睇百度貼吧有人咁講 ...

oh
太皇太後?
布丁Purin
|
以下劇透

目前袁春望和璎珞以兄妹相称,剧情也是满甜的。甚至有部分得体cp粉准备站这对兄妹了。然而爱之深,恨之切啊。袁春望在得知璎珞成为皇帝贵人后就与之决裂,后来假意入延禧宫实则是继后身边的卧底。璎珞第一次完全的失宠也是因为他告发了璎珞在服用避子汤,令皇帝深感被利用。然后在璎珞失势后落井下石,想要饿死(渴死)璎珞。昨晚看到这里我是相当的气愤,袁春望因为本是阿哥身却没阿哥命?最后还成了太监,这真是挺令人唏嘘的。然而他对璎珞的恨也是在令我无法理解。他恨璎珞投入了自己仇人的怀抱(他视满清贵族为仇人),而当时璎珞却也是为了给明玉和皇后报仇才会如此。他记恨璎珞大可以后形同陌路,互不干扰。更何况璎珞在他入宫后待他很好,后来又在继后手上饶他一命。但他却永远不知道感恩,疯狂的害着宫中的所有人。最后却被太后的一句“不是先帝血脉逼疯”,在马桶旁边疯疯癫癫地了此残生。实在可怜又可恨。
busyguide
|
布丁Purin 發表於 18-8-9 13:12
以下劇透

目前袁春望和璎珞以兄妹相称,剧情也是满甜的。甚至有部分得体cp粉准备站这对兄妹了。然而爱之深 ...

袁春望一生都好慘啊