請問, BB出世紙改左名, 但針卡個名可以點做?

Babykit2017
|
係咪劃左佢寫過會好過用correction pen?

健康院D人話係我地自己寫..所以自己決定..

咁報學校會唔會有影響?如果劃左佢寫過

thx

blackblackie
|
Babykit2017 發表於 18-8-9 11:37
係咪劃左佢寫過會好過用correction pen?

健康院D人話係我地自己寫..所以自己決定..

無影響,我女都改過名,健康院有幫我改,學校果邊,只要針卡個名同出世紙同報名時一樣就得
Babykit2017
|
blackblackie 發表於 18-8-9 12:27
無影響,我女都改過名,健康院有幫我改,學校果邊,只要針卡個名同出世紙同報名時一樣就得
...

你自己手改本薄,健康院就填表改系統?
blackblackie
|
Babykit2017 發表於 18-8-9 14:13
你自己手改本薄,健康院就填表改系統?

hoiching0516
|

健康院好似要填返份form架, 留低本黃色簿仔同針卡俾佢地改晒所有system, 完成晒會call你返健康院拎返
Babykit2017
|
hoiching0516 發表於 18-8-9 14:29
健康院好似要填返份form架, 留低本黃色簿仔同針卡俾佢地改晒所有system, 完成晒會call你返健康院拎返 ...

可能間間唔同、觀塘呢間話無得幫改(emoji)
Babykit2017
|
blackblackie 發表於 18-8-9 14:17

IC,tks
|
Babykit2017 發表於 18-8-9 18:51
可能間間唔同、觀塘呢間話無得幫改(emoji)

冇得幫你改, 但同出世紙個名唔同喎..... 咁都得....
Babykit2017
|
hoiching0516 發表於 18-8-10 10:04
冇得幫你改, 但同出世紙個名唔同喎..... 咁都得....

咪係咯 奇怪
wan_sosin
|
自己劃咗舊嗰個名,寫個新嘅就得架啦。
|
Babykit2017 發表於 18-8-14 22:27
咪係咯 奇怪

會唔會因為系統未電腦化? 所以就咁改返自己既document就ok XDDDD

我小朋友o個間健康院都係近呢年先開始乜都用system睇