咩工係連見都唔晒見就決定請唔請?

goodbuyer80
|
姐純粹係電話到傾,傾岩約係某個地鐵站簽約,就可以直接上班。
Nancy20090615
|

唔可信. office 都唔比你知响邊, 你唔覺得可疑? 簽咩約, 要睇清楚.
無話可說
|
咁恐怖,唔係識人入面做都唔去做啦,點會連見工都無
PCCW2319
|
goodbuyer80 發表於 18-8-9 12:24
姐純粹係電話到傾,傾岩約係某個地鐵站簽約,就可以直接上班。

洗碗
SA豬豬
|
可能係洗腦傳銷
大力大力
|
SA豬豬 發表於 18-8-9 13:02
可能係洗腦傳銷

唔會係正常公司~
babywoman
|
試過,電話視像傾一陣,之後約在coffee shop 簽約,美團之類的網絡公司,有正常俾人工,做左很短時間冇做了。估計香港冇office
BBG520
|
好多part time都係
SUMMER581
|
外判散工啦,倉務包裝個類
tansyneko
|
咁驚?﹗其實見工除咗俾僱主睇下僱員,亦同時俾僱員睇下僱主同將來返工的地方適不適合自己囉,如果係MTR簽約,我唔會揀依D工,亦覺可疑
icyblueblue
|
好似無咩保障
|
回覆 BBG520 的帖子

part time 唔使簽約喎

|
babywoman 發表於 18-8-9 13:16
試過,電話視像傾一陣,之後約在coffee shop 簽約,美團之類的網絡公司,有正常俾人工,做左很短時間冇做了 ...

响香港無 office/註冊, 有乜事勞工處跟唔到.
sasa0208
|
警署扮犯人嘅戲子
大形活動causal helper
yurijm
|
好多炒散都係咁
婚宴侍應、會展helper、演唱會工作人員等
全部都係蛇頭搵人
唔使面試
crystal媽咪
|
你試下要求去office簽約
BBG520
|
Nancy20090615 發表於 18-8-9 14:12
回覆 BBG520 的帖子

part time 唔使簽約喎

都要簽,但係開工前簽完先開工,唔洗特燈去
sheetajeff
|
炒散試過,whatsapp問請唔請人,蛇頭話請就返工果日公司見
大力大力
|
yurijm 發表於 18-8-9 14:19
好多炒散都係咁
婚宴侍應、會展helper、演唱會工作人員等
全部都係蛇頭搵人

臨記,散工,當然唔洗面試啦 ,奇怪同時簽約喎~
mandychan1611
|

有……我識人真係send個resume出去,已經有hr覆佢請佢,係未見過面interview ……條友本身係讀書叻嗰隻