初懷孕求救

yannes1125
|

初懷孕未知幾週,但驗已經有3週+
估計最小5-6週
琴晚訓教平訓時小腹位扯住扯住咁,打側訓又扯住,腰又痛。到今日番工時感覺小腹一直忍忍痛咁。會唔會有事?

park_kiki
|
我初期都係咁的。正常
lemon1013
|
如果有腹痛 去醫生度檢查穩陣d
yannes1125
|
park_kiki 發表於 18-8-9 13:26
我初期都係咁的。正常

係咪只要無出血就可以?
yannes1125
|
lemon1013 發表於 18-8-9 13:28
如果有腹痛 去醫生度檢查穩陣d

未算好痛,忍忍扯痛咁,上星期已檢查不是宮外孕
|
初初係會扯住扯住痛架,尤其係三角位
有啲人淨係左邊痛,有啲人淨係右邊痛,有啲人左右都痛。
到13週左右就會消失
yannes1125
|
51544 發表於 18-8-9 14:20
初初係會扯住扯住痛架,尤其係三角位
有啲人淨係左邊痛,有啲人淨係右邊痛,有啲人左右都痛。
到13週左右就 ...

好吧,唔該哂
dolldollk
|
我都係咁@@ 有時特別係準備訓之前有少少m痛咁, 但係我見無腰痛就忍住先
marsh_mallow
|
yannes1125 發表於 18-8-9 13:22
初懷孕未知幾週,但驗已經有3週+
估計最小5-6週
琴晚訓教平訓時小腹位扯住扯住咁,打側訓又扯住,腰又痛。 ...
我初時都係有D扯住痛, 有些少脹痛應該正常, 子宮加厚同脹大都可能有拉扯感覺. 不過如果覺得好痛或者似子宮收縮既痛就去睇醫生隱陣D~

yannes1125
|
marsh_mallow 發表於 18-8-9 15:00
我初時都係有D扯住痛, 有些少脹痛應該正常, 子宮加厚同脹大都可能有拉扯感覺. 不過如果覺得好痛或者似子宮 ...

好呀,唔該哂 ,因為黎緊都會私家產檢,到時再問問醫生
yannes1125
|
dolldollk 發表於 18-8-9 14:46
我都係咁@@ 有時特別係準備訓之前有少少m痛咁, 但係我見無腰痛就忍住先

我依家已經腰痛,唔知再大d點算
dolldollk
|
yannes1125 發表於 18-8-9 16:21
我依家已經腰痛,唔知再大d點算

有腰痛要小心d呀, 如果你有睇開既醫生要去睇一睇先
Jessicakyy
|
yannes1125 發表於 18-8-9 13:30
未算好痛,忍忍扯痛咁,上星期已檢查不是宮外孕

上星期已照到胎郎嗎?上星期是三星期?
yannes1125
|
dolldollk 發表於 18-8-9 16:22
有腰痛要小心d呀, 如果你有睇開既醫生要去睇一睇先

即係腰痛都係有問題?
yannes1125
|
Jessicakyy 發表於 18-8-9 16:32
上星期已照到胎郎嗎?上星期是三星期?

星期六照到了
不是三星期,我意思用電子驗孕時驗到已經3+
dolldollk
|
yannes1125 發表於 18-8-9 22:19
即係腰痛都係有問題?

如果唔係懷孕中後期因為bb太重而腰痛係要留意架, 我話肚痛個時中醫都第一時間問我有無腰痛
cl2018
|
dolldollk 發表於 18-8-9 22:24
如果唔係懷孕中後期因為bb太重而腰痛係要留意架, 我話肚痛個時中醫都第一時間問我有無腰痛
...

如果唔係懷孕中後期腰痛,有咩問題架?
dolldollk
|
cl2018 發表於 18-8-9 22:26
如果唔係懷孕中後期腰痛,有咩問題架?

我唔係醫生不過提醒下 如果係腰酸係無事, 但係痛得太緊要有時係作小x, 之前我化學就係, 不過如果本身有腰痛底呀, 覺得係充血個隻痛都好正常. 但係如果係肚痛加腰痛就留意下, 有睇開既醫生問下無壞, 反正初期樣樣都要小心
park_kiki
|
yannes1125 發表於 18-8-9 13:29
係咪只要無出血就可以?

如果流啡或流血,穩陣都係去睇醫生照照
我今天流血絲,即去醫院,5周3天,照同胎long 和旦黃,但話未見有胎兒孔(見醫生咁寫),未知是否正常
yannes1125
|
dolldollk 發表於 18-8-9 22:36
我唔係醫生不過提醒下 如果係腰酸係無事, 但係痛得太緊要有時係作小x, 之前我化學就係, 不過如果本 ...

我主要都係番完工番到屋企時開始就覺得腰酸咁,一訓低就緊加明顯腰酸,好似點訓都唔舒服咁。又未去到好痛果隻,酸酸地咁。唔知係咪番工坐既坐姿坐得唔好