睇左Sam哥 逆流大叔

freemanms
|
劇情流暢,對白貼地,不過無乜起伏位,整體都OK!Sam哥喺戲(emoji)係肥肥地,我都係鍾意佢型仔Captain look 其他演員都吾錯,新演員胡子彤幾有潛質,潘燦良同Sam哥一樣咁好戲,黃德斌好似老左好多,余香凝青春靚女,仲有coco 做左Sam哥愛人⋯⋯頭先睇1:30 都有差不多半場満,大家有時間去支持一下港產片吖!
Poyau
|
謝謝分享
catcatcat549
|
freemanms 發表於 18-8-9 16:40
劇情流暢,對白貼地,不過無乜起伏位,整體都OK!Sam哥喺戲(emoji)係肥肥地,我都係鍾意佢型仔Captain look ...

黃淑儀真係好好笑
Onlok
|
劇情流暢,對白貼地,不過無乜起伏位,整體都OK!Sam哥喺戲(emoji)係肥肥地,我都係鍾意佢型仔Captain look ...

好似話sam哥為支持呢套港產片而推另一套有機攞獎嘅片。
freemanms
|
catcatcat549 發表於 18-8-10 00:39
黃淑儀真係好好笑

係,而且演得好好!
livewiflove
|

真心好睇,平淡中有戲味,唔會一味追求緊張場面或大團圓結局。

呢部戲真正貼地,貼近真實人生,睇完有種舒坦既感覺。
上校車
|

我果日聽佢訪問, 佢好似拍完唔知邊套網劇之後增肥左, 仲要電個mk 頭, 跟住拍呢套就真係中年發福佬
黃淑儀好有喜感, 黃德斌特登孭住個假肚腩仔扮中佬, 成套劇好流暢, 好貼地, rubberband 主題曲畫龍點睛
估唔到新導演貼地港產題才係拍到好有水準, 希望呢套戲可以在來年金像獎有BONUS

Btw, 吳鎮宇係零片酬撐港產電影
C9J
|
貼地得嚟有戲味,勵志電影
takataka
|
呢套好睇呀,貼地好笑又有意思,睇完係好滿足咁離開戲院

香港有好多有心有力嘅電影人,要多啲支持香港電影
freemanms
|
上校車 發表於 18-8-10 16:54
我果日聽佢訪問, 佢好似拍完唔知邊套網劇之後增肥左, 仲要電個mk 頭, 跟住拍呢套就真係中年發福佬
黃淑儀好 ...

吾收$ 拍真係好有心喎(emoji)(emoji) 同感,希望金像獎會有提名!
LokYauYau
|

hihieveryone
|
獅子山下羅文黃霑笑c
ngwong2
|
freemanms 發表於 18-8-11 15:45
吾收$ 拍真係好有心喎(emoji)(emoji) 同感,希望金像獎會有提名!

agree
wcpcelia
|
thanks for sharing
BBJOJO
|

好睇
BBJOJO
|
喺工作上都有會心微笑嘅笑位
BBJOJO
|
catcatcat549 發表於 18-8-10 00:39
黃淑儀真係好好笑

我幾鍾意黃淑儀
BBJOJO
|
livewiflove 發表於 18-8-10 16:42
真心好睇,平淡中有戲味,唔會一味追求緊張場面或大團圓結局。

呢部戲真正貼地,貼近真實人生,睇完有種 ...

catcatcat549
|
BBJOJO 發表於 18-8-11 23:09
我幾鍾意黃淑儀

潘燦良真係掂!大叔得入型入格
呢套戲真係好得 ,值得睇!
BBJOJO
|
catcatcat549 發表於 18-8-11 23:20
潘燦良真係掂!大叔得入型入格
呢套戲真係好得 ,值得睇!
...

你知唔知其實佢係蘇玉華男朋友
hktv 做過幾套戲都好正