星期六日放假,如返大陸有咩好去處?

ru_663th
|
星期六day off及星期日。難得有2日假期。
想同男友返大陸行一轉, 行下食下玩下,
如東門,深圳...其他地方。
我很耐沒有去過。請介紹近近地地方。
行食玩2日1夜,
無book酒店?玩乜好?
請教路。謝
good_pig
|
ru_663th 發表於 18-8-9 19:05

深圳兩日一夜都好
去香蜜湖食嘢,書城,中心城地下街商場
揾間酒店hea
qq媽媽咪
|
Lm
ru_663th
|
good_pig 發表於 18-8-9 19:50
深圳兩日一夜都好
揾間酒店hea

請問你行程點去?我唔熟大陸,由邊起?
東門好行嗎?要唔要令上車。邊度有按摩店?
搵酒店難嗎?
littlesister
|
good_pig 發表於 18-8-9 19:50
深圳兩日一夜都好
揾間酒店hea

請問中心城地下街有咩買架?
cestlav
|
去新商場行吓食吓,舒服d
ddkaka
|
ru_663th 發表於 18-8-9 19:05

后海站,海岸城食探魚,行街

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
lyh80115
|
最好刨埋BK關於微信支付嘅帖
water_ma
|
我鍾意行大型超市
勁多野買
一行就兩粒鐘
上星期先行完沃爾瑪
good_pig
|
littlesister 發表於 18-8-9 20:16
請問中心城地下街有咩買架?

https://www.tripadvisor.com.hk/Attraction_Review-g297415-d5115697-Reviews-Link_City-Shenzhen_Guangdong.html

有好多食店

都有D舖頭, 賣衫, 賣立什野都有
good_pig
|
water_ma 發表於 18-8-9 21:26
我鍾意行大型超市
勁多野買
一行就兩粒鐘

X 2....之前我去深圳灣都行到勁開心
good_pig
|
ru_663th 發表於 18-8-9 20:11

請問你行程點去?我唔熟大陸,由邊起?

東門太迫人...賣D野唔太合香港人..又熱

我去多數地鐵會到的地方...

按摩..我好少去...福田站都有D..不過等其他JM 介紹

會展中心站... = 中心城地下街...一連好多個商場 (我另外post 有utube)
香蜜湖站= 有木屋燒烤 (一個人百幾蚊應該好夠飽) 仲有好多食羊..西北菜咁
https://www.tripadvisor.com.hk/RestaurantsNear-g297415-d9578721-Xiangmihu-Shenzhen_Guangdong.html

少年宮站 = 書城... (入面都有餐廳的, 合心水都可以行半日)

酒店..都係香港訂定...我好少過夜...都係留返比JM 介紹

tansyneko
|
ru_663th
|
tansyneko 發表於 18-8-9 21:43
深圳二日一夜
https://www.google.com.hk/search?rlz=1C1CHZL_zh-TWHK738HK738&ei=3z9sW9-ZM8WHoATQk66YCQ& ...

請問有沒有平價酒店?近羅湖區?
ddkaka
|
ru_663th 發表於 18-8-17 02:01
請問有沒有平價酒店?近羅湖區?

你dl個高德地圖,打 深圳羅湖附近酒店,有好多,有埋電話可以打去book埋房

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
tansyneko    發表於 18-8-17 12:38