問完

小平媽媽
|

今日開左黎飲,淡味(通常3號應該甜啲好味啲),有小小奶酥味。我知係國產,不過黎得香港賣,應該商品說明或檢驗應該通過(我估)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
musiccisum
|
小平媽媽 發表於 18-8-10 09:33
今日開左黎飲,淡味(通常3號應該甜啲好味啲),有小小奶酥味。我知係國產,不過黎得香港賣,應該商品說明 ...

咁多選擇我就唔會揀國產
wcpcelia    發表於 18-8-11 17:35
ApplePie_ellen
|
平其他奶粉好多?
小平媽媽
|
ApplePie_ellen 發表於 18-8-10 09:38
平其他奶粉好多?

我呢罐係BB展攞嘅,係2手都係$50罐大罐呀!其他出名嘅要$200幾大罐
怪獸青BB
|
之前見過區議員派街坊
little06
|
好老實講,國產可靠的話,班大陸人就唔駛黎香港及全世界搶奶粉啦
good_pig    發表於 18-8-11 17:46
Esther_531
|
我吾會拎自己仔女條命較飛。。
123mo123mo
|
大陸既奶粉幾平都唔會俾自己仔女試,好多問題唔係即時知
ApplePie_ellen
|
小平媽媽 發表於 18-8-10 09:42
我呢罐係BB展攞嘅,係2手都係$50罐大罐呀!其他出名嘅要$200幾大罐

原來係咁,飲埋呢罐,不如都係轉番其他啦,始終小朋友,好似搏唔過呀!

Nbs
|

孤陋寡聞,見到未見過。。。
見到罐上一堆中文字已經知唔使睇落去。
免費都唔會比bb 試。

teresayan07
|
我一定唔會揀國產奶粉....

綠荳媽媽
|
雖然我都係淘寶粉絲 但係講到奶粉同奶製品 我一定唔揀大陸製造 就算蒙牛我都一次冇飲過
NatalieTY
|
我諗大部份媽媽寧願自己唔食都唔會買大陸奶粉比仔女食囉
秋天與楓葉
|
飲得3號奶粉都1歲以上
覺得奶粉貴不如唔好飲奶粉,靠食固體食物吸收營養仲好,好過飲國產奶
係香港賣得唔一定安全
你記唔記得蒙牛同伊利含有害物質要回收
o_____o
|
我未見過lee個牌子
Kanyin
|
唔好話免費。就算佢比番$200我,都唔會比自己B食。其他食物可以,奶粉就咪搞
spikenard
|
慳自己都唔好慳細路的奶粉! 大頭b係歷史永不抹去的事實
~phyllis~
|
小平媽媽 發表於 18-8-10 09:33
今日開左黎飲,淡味(通常3號應該甜啲好味啲),有小小奶酥味。我知係國產,不過黎得香港賣,應該商品說明 ...

連蒙牛個d都咁,呢d雜牌真係唔敢!
bongbongpatty
|
小平媽媽 發表於 18-8-10 09:42

2百蚊罐奶粉都慳
講真經濟上係咪適合生小朋友
自己吾食都買最好俾BB la
cdn
|
聽收音機聽左好多次,第一次見真身!