懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

LFYLLYBB 發表於 18-8-10 13:43
嗯 我都明佢地係打份工
而家我都希望唔到再見紅 好擔心

睇左私家醫生未? 我 7w 果時都試過流血, 仲係 M 到第一日咁多, 滴出黎, 醫生話作小產, 比左黃咩桐 (安胎藥) 食左 3 日就清哂無再流喇, 唔好咁擔心 盡量多 d 休息, 唔好行咁多
大事化小, 小事化毛.........

大宅

回覆 kmbb519 的帖子

我呢幾日都係流啡
如果排私家診所幾日都未必有位 私家醫院急症室係唔係都得架?仁安/法國

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

lemon1013 發表於 18-8-10 15:05

我呢幾日都係流啡

私家醫院急症室 應該都得架.... 但我未試過啊.........

我果陣本來約左私家個婦科 8 w 架, 7w 時流血我同佢講, 佢比我插隊, 第二日去睇..... 你或者試下問下

大宅

kmbb519 發表於 18-8-10 15:20
私家醫院急症室 應該都得架.... 但我未試過啊.........
D姑娘話最最快要下星期一 唔肯比我插隊
日日都流啡 好擔心
如果私家急症會開藥 個心會定D

珍珠宮

lemon1013 發表於 18-8-10 15:25
D姑娘話最最快要下星期一 唔肯比我插隊
日日都流啡 好擔心
如果私家急症會開藥 個心會定D

係呀, 雖然食藥 有 d 人話有用, 有 d 人話無用, 但食左個心定好多, 你去私家急症睇下啦.....

別墅

kevama 發表於 18-8-10 13:53
樓主真唔好彩呀...我之前都試過入瑪嘉烈急症,佢地對我好好,將我放係急症室第一位,我一去到等左15min已經 ...

我都係上星期四晚上肚痛流產最初去左明愛,但冇婦科要白車轉去瑪加烈,因我本人都很麻麻政府的,但冇辦法吾去E院睇急症,由白車到瑪嘉烈婦科部都好彩DE護人員遇著都很好,我都覺得很出奇,可能樓主只是看下面急症,而我在婦科部門留院左一日,所以有咁大對比,請樓主不要放上心,自己身體要緊

男爵府

你先生有無陪你去?
如果有多個人係隔離佢地應該唔會咁串

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

有D姑娘態度系咁架,不過都依然系有好既。如果你有條件既話,真係可以去私家架

大宅

回覆 LFYLLYBB 的帖子

呢間醫院我阿妹想當年去呢間生, 呢間野啲態度超差, 我阿妹上次預約都比人留難,搞到在預約處坐在度喊, 跟住好在有個護士長經過, 幫左我阿妹搞, 撞到高級就好彩啲, 撞唔到就............

複式洋房

kmbb519 發表於 18-8-10 14:08
睇左私家醫生未? 我 7w 果時都試過流血, 仲係 M 到第一日咁多, 滴出黎, 醫生話作小產, 比左黃咩桐 (安胎藥 ...

我不嬲都已經有塞小白球 但都流但是唔多 ...

複式洋房

我呢幾日都係流啡

你而家幾W呀? 我有塞小白球但都流血呀...

複式洋房

我要做媽媽 發表於 18-8-10 16:19
有D姑娘態度系咁架,不過都依然系有好既。如果你有條件既話,真係可以去私家架 ...

都有好既姑娘既 我黑仔...

複式洋房

google_hi 發表於 18-8-10 16:04
你先生有無陪你去?
如果有多個人係隔離佢地應該唔會咁串

夜晚入院 我c6行左係度門個位咋 佢趕我c6走 跟住我c6都發脾氣呀!

複式洋房

pear000 發表於 18-8-10 17:28
回覆 LFYLLYBB 的帖子

呢間醫院我阿妹想當年去呢間生, 呢間野啲態度超差, 我阿妹上次預約都比人留難,搞到 ...

都有好人 但我黑仔 撞到3個衰人呀!

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

LFYLLYBB 發表於 18-8-10 10:01
尋晚見紅好心急咁入左黎瑪x烈!
護士醫生都勁冇禮貌!
護事唔好講 問聲醫生係咪冇乜野可要求出院!佢話「哩 ...

我尋晚半夜痛得好緊要又係入咗急症,啲醫生姑娘黑人憎到呢 後尾諗住去私家睇下不過得返普通門診

珍珠宮

LFYLLYBB 發表於 18-8-10 21:19
我不嬲都已經有塞小白球 但都流但是唔多 ...

哦你做 ivf , 咁我就唔識啦

複式洋房

kmbb519 發表於 18-8-10 21:57
哦你做 ivf , 咁我就唔識啦

iui 呀 bb要痴實

子爵府

LFYLLYBB 發表於 18-8-10 21:29
你而家幾W呀? 我有塞小白球但都流血呀...

有無卧床?多卧床,除左去廁所唔好走動

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

我呢幾日都係流啡

得呀不過法國要排好耐好耐

大宅

回覆樓主:

夜晚其實無得揀,私家醫院好多時都無婦科醫生喺度,無得照架,打去問就知,我問過幾次,咁啱果時幾間都無,
所以平時私家醫生都會話有流血去急症先,
同埋頭三個月去急症去到都係睇下你仲有無流緊血,同埋即時照到呀b仲係咪健康,
其他都係觀察,公立唔開安胎藥,因為其實唔係個個作小產安胎都有用,醫生開藥一半係俾你心安啲,我就係其中一個例子,一路食住安胎藥都保唔到上年小產左(中間入左幾次急症),最尾果次流血塊去到急症話呀b無心跳,第日再照都無,qe度叫我即刻決定做手術我唔制話要出院睇私家,我即刻打俾醫生約,出院的士去
所以結論係:
夜晚流血去急症=純粹睇呀b仲係咪正常
日頭流血仲有私家醫生睇就即刻打去約,一般醫生都有快期

首頁

尾頁

跳至