懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 pineapple_bun 的帖子

我其實係怕宮外孕所以先咁緊張想盡快chk胎囊係咪正確著床, 因為我見好似好多人都有宮外孕

複式洋房

wawaqueen 發表於 18-8-10 15:41
回覆 freshrose 的帖子

我老公幫我book左遊洋醫生,係我奶奶睇開好多年介紹我叫我book佢的。不過佢好full ...

哈~甘你預左要等了!我都係睇游洋。佢真係好忙。。

複式洋房

我其實都有排埋政府,我諗住政府同法國2邊都一齊做產檢。但我諗緊係咪吾夠,要搵多一個私家做產檢先好?因為見好多jm都好似搵2個私家加政府

侯爵府

wawaqueen 發表於 18-8-10 16:11

我其實都有排埋政府,我諗住政府同法國2邊都一齊做產檢。但我諗緊係咪吾夠,要搵多 ...

我只去過一次政府,去唔去政府個人選擇

不過建議你揾多個私家,如果流啡流紅都可以即刻睇嘛

複式洋房

明白,謝謝你既建議我岩岩打左去book埋陳敏儀,不過佢10月15先有期
我約埋佢做照結構了,好多人話佢好,又係女醫生,老公一直想我搵女醫生
但姑娘叫我要再搵多個私家8week照超聲波先
我而家好混亂,好似幾個醫生都做吾同part咁。
吾係同一個跟好麻煩

侯爵府

wawaqueen 發表於 18-8-10 17:00

明白,謝謝你既建議我岩岩打左去book埋陳敏儀,不過佢10月15先有期 ...

其實無所謂,我接生果個除左6w 睇過我之後,我24w做完結構先再揾返佢睇

其實我建議初期可以睇多幾個,睇下邊個醫生夾你同埋你覺得舒服,有時好多人讚又未必自己覺得好

子爵府

BbKanJan18 發表於 18-8-10 15:40
我就算有預約時間都試過等幾個中啦~係等少d甘解。。

複式洋房

wawaqueen 發表於 18-8-10 15:54
回覆 BbKanJan18 的帖子

我以為普通門診先可以walk-in謝謝你告知啊

哈~佢根本就係門診部。係門診部既分科

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

musiccisum 發表於 18-8-10 13:58
我等過5hr

咁耐

男爵府

wawaqueen 發表於 18-8-10 10:34
各位jm, 我岩岩前日8號驗孕顯示有左bb之後即刻去左私家診所拎懷孕証明 話估計我有左6w
老公即刻幫我book左 ...

你而家6w,有點人未照到d乜噶,你8月尾,大概8w9w 時間岩岩好,唔需要同一個醫生,做足檢查就ok,醫生會根據你產檢紀錄follow翻你每一個項目。

複式洋房

回覆樓主

重有找陪月book期。

要search定邊幾間係有產房既政府醫院(全港);突然流血流啡肚痛要去返依d醫院急症室。我之前唔識去左仁濟,比個醫生話咩都照唔到轉我去瑪嘉烈先有陰超照,嚇餐飽。我自己知有屯門,瑪嘉烈,瑪麗,東區,將軍澳,威院。

政府Oscar 如果你覺得信唔過想安心d,可以做T21。

你可以找1-2個有經驗既朋友講左先,因為早期真係比較擔心要找人傾下既

複式洋房

好的,多謝你意見。幫左我咁多,解決左我好多疑問

複式洋房

回覆 bchuma 的帖子

明白,因為我呢兩日無左肚扯住扯住痛既感覺,好擔心,完全吾似有左。我除左胃口好好,無乜其他懷孕徵兆。所以想快d睇到寶寶可以令我安心d

複式洋房

回覆 PoAsuka 的帖子

原來咁快已經要book定陪月謝謝提醒啊!我會search定d急症室架啦,有乜事即刻沖過去。
除左我奶奶佢地知,我自己家人都未知道的,所以更加吾想同朋友講住。
始終未到3個月,吾想咁快講住。所以要靠呢到既jm幫忙

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

唔洗太緊張,你呢個年紀系生育黃金時期。

大宅

wawaqueen 發表於 18-8-10 10:34
各位jm, 我岩岩前日8號驗孕顯示有左bb之後即刻去左私家診所拎懷孕証明 話估計我有左6w
老公即刻幫我book左 ...

我都岩岩check到 等陣去診所拎証明
之後既野都有啲亂
去醫院登記之後都吾知有咩要做

複式洋房

回覆 haha748494 的帖子

我怕宮外孕喳 好似好多媽媽試過

首頁

尾頁

跳至