美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

cameo 發表於 18-8-13 18:22
$200都多數係淨色?
反正你覺得$200都唔扺,不如自己整,又可以買靚d嘅gel甲油。我都係自己整d超簡單款, ...

係邊買家唔洗拆既gel?我都想學自己整

子爵府

volarbb 發表於 18-8-14 00:22
係邊買家唔洗拆既gel?我都想學自己整

cupido、homei呢兩個牌子都唔洗用base、唔洗缷甲。 keep大約一星期。
我圖嗰種色啱新手,油得唔靚都唔覺眼,崩左亦唔覺眼。
你上網search應該會搵到售賣點,另外有款叫depands都多人用,我圖閃閃甲邊係depands甲油,呢款可以喺log on買到,我部機都係用depands。你可以去log on睇吓。

子爵府

milkfaegan 發表於 18-8-13 22:39
我都鐘意自己整,又平又唔怕磨薄

油我堅持唔會淘,香港會買,去日韓台旅行又會買下

same here
指甲油多少都傷甲,我DIY只係短時間,但身邊d朋友都係甲油香港買,貼紙、石、珠及其他工具可以淘及買cheap野。朋友們整左幾年,可能係甲油ok,佢哋指甲冇變黃變薄。當然,每次換款都盡量俾10隻手指抖抖,咁先長玩長有
我而家用緊cupido、depands,jm你有冇好用甲油推介?thx

別墅

回覆 cameo 的帖子

大宅

cameo 發表於 18-8-14 00:52
cupido、homei呢兩個牌子都唔洗用base、唔洗缷甲。 keep大約一星期。
我圖嗰種色啱新手,油得唔靚都唔覺眼 ...

Thanks for sharing!

禁止訪問

大宅

請問邊隻TOP COAT好用?? 邊道買??

子爵府

Bbfungfung 發表於 18-8-16 16:13

請問邊隻TOP COAT好用?? 邊道買??

我用緊cupido top,朋友們用depands都好。

大宅

cameo 發表於 18-8-14 00:57
same here
指甲油多少都傷甲,我DIY只係短時間,但身邊d朋友都係甲油香港買,貼紙、 ...

如果香港買我主要都係用logon買到嘅牌子,我一開始都係接觸depand,但自從兩三年前好多人用左佢敏感,啲人勁投訴佢之後我就一次過掉哂,淨係keep番部機,之後就開始旅行時買下,暫時最多嘅牌子係台灣unt

我keep住整soft gel都有三年幾,由開始時單色痴幾粒石到而家又貼紙又石指甲都無變黃,我兩星期轉一次款,每次抖一至兩日,以前搽普通指甲油就真係變到黃得好明顯

子爵府

milkfaegan 發表於 18-8-19 21:53
如果香港買我主要都係用logon買到嘅牌子,我一開始都係接觸depand,但自從兩三年前好多人用左佢敏感,啲人 ...

謝謝分享
請問log on係咪會買到unt呢個牌子?佢個top ok嗎?我下次又試吓呢款先

我暫時depands只買左嚟做閃邊,colour、top都用緊免缷嗰種,貪方便唔洗搽完top再抹。
thanks again

侯爵府

回覆樓主

用dashing diva假甲片
8-)

大宅

cameo 發表於 18-8-19 22:26
謝謝分享
請問log on係咪會買到unt呢個牌子?佢個top ok嗎?我下次又試吓呢款先

Unt我喺台灣買,香港唔知有無,logon就無,top coat我用日本買果啲,都係免潔甲,慳好多時間

子爵府

milkfaegan 發表於 18-8-19 22:37
Unt我喺台灣買,香港唔知有無,logon就無,top coat我用日本買果啲,都係免潔甲,慳好多時間
...

ic⋯
如果log on買到嘅牌子,你用過邊款覺得ok?
thanks

侯爵府

cameo 發表於 18-8-19 22:55
ic⋯
如果log on買到嘅牌子,你用過邊款覺得ok?
thanks

log on 有款peel off base
係上邊用其他gel可就咁搣就卸到甲
8-)

別墅

回覆 二小姐 的帖子

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

cameo 發表於 18-8-14 00:52
我圖嗰種色啱新手,油得唔靚都唔覺眼 ...
請問 cupido & homei 邊到買, 點樣洗走

大宅

milkfaegan 發表於 18-8-19 22:37
...

Top coat 你用邊隻牌子?

子爵府

lovelysky 發表於 18-8-20 14:45
請問 cupido & homei 邊到買, 點樣洗走

cupido我喺IG shop買,佢都有實店喺旺角,homei比較多網店有(應該部分網店都同時會有實店的),兩款都係免base免缷,摵走就得,照燈都算快乾。不過呢d都會比較keep得唔耐,我唔建議揀實色,因為崩少少都太覺眼,但啱懶人、或經常換款換色、新手!

首頁

尾頁

跳至