接受唔到人生踏入第四個十年

sugarbaby007
|

細個嗰陣覺得40歲已經係叔叔嬸嬸級,下個月自己變做呀嬸(個人認為), 進入人生下半場! 我真係唔係好接受到

補充: 其實唔止數字,係好多嘢一路慢慢攞走,皮膚乾,白頭頭, 體力衰退, 荷爾蒙減少, 親人一個一個咁走..仲有好多好多! 心態上未接受到!
crystal媽咪
|
happy birthday,身體健康
lingfu
|

後唔後生睇思想既啫
3字頭一樣可以老seafood
4字頭一樣可以好貼地年輕
祝39+1生日快樂

|
crystal媽咪 發表於 18-8-10 13:42
happy birthday,身體健康

好多謝你! 你係最早祝我生日快樂嘅
cbeyond
|
接唔接受, 都會發生
facialchung    發表於 18-8-10 23:29
siu05    發表於 18-8-10 14:09
crystal媽咪
|
sugarbaby007 發表於 18-8-10 13:44
好多謝你! 你係最早祝我生日快樂嘅

唔好咁講, 年齡只係一個數字。二十幾歲嘅時候我都唔希望自己三字頭。
唔好畀數字去影響你嘅生活同情緒。我有朋友 踏入40歲,佢話自己老咗好多。佢外表睇落去一啲都唔似。
心境決定外表

mcyw888    發表於 18-8-10 16:36
tansyneko
|
chocolatebean
|
回覆 sugarbaby007 的帖子

數字唔緊要既, 最重要係心態, 身體要健康
|
lingfu 發表於 18-8-10 13:44
後唔後生睇思想既啫
3字頭一樣可以老seafood
4字頭一樣可以好貼地年輕

多謝你呀
nisha
|
心景年青,健康最重要
20對生日快樂
|
crystal媽咪 發表於 18-8-10 13:46
唔好咁講, 年齡只係一個數字。二十幾歲嘅時候我都唔希望自己三字頭。
唔好畀數字去影響你嘅生活同情緒。 ...

白頭髮多咗同皮膚乾咗係事實
cindy618
|
咁諗唔呀嬸都變呀嬸啦
20150618bb
|
sugarbaby007 發表於 18-8-10 13:42
細個嗰陣覺得40歲已經係叔叔嬸嬸級,下個月自己變做呀嬸(個人認為), 進入人生下半場! 我真係唔係好接受到 : ...
重未到50先開始下半場
crystal媽咪
|
sugarbaby007 發表於 18-8-10 13:51
白頭髮多咗同皮膚乾咗係事實

白頭髮問題我唔識,暫時我有兩條不過掹咗之後冇再生出嚟。
皮膚乾燥多啲敷mask、早啲瞓、飲多啲湯水都有幫助
歌莉亞
|
sugarbaby007 發表於 18-8-10 13:42
細個嗰陣覺得40歲已經係叔叔嬸嬸級,下個月自己變做呀嬸(個人認為), 進入人生下半場! 我真係唔係好接受到 : ...

心境先最重要
我反而覺得呢個歲數, 仔大女大, 有份好工, 大把朋友, 自己行得走得, 可以去吓旅行, 好滿足好感恩, 希望人生下半場比上半場精彩!
DoReMi媽媽
|
接受唔到可以點?隨遇而安吧,而家好多人都keep得唔錯的。

預祝你生日快樂!
熱媽
|
呢個歲數仲係好美好,慢慢享受!
lojo11
|
能夠長大係件幸福事
chantings
|
年齡這個數字, 一定只會有加無減

我都是1978, 想不到咁快就四十年\

我現在還常在想三十幾年前的事, 例如細路時返幼稚園, 或者週日和當時未夠40歲的父母去飲茶的情況

繼續向後看又向前看, 好好學習, 享受人生~
wawaliluk
|

除非一早瓜咗,唔係每個人每日都會日日添壽,有咩接受唔到?