這樣算欺騙嗎?

luckybaby2011
|

Del

09729loklok
|
欺騙咗d咩 ?
cinda72.
|
luckybaby2011 發表於 18-8-10 15:10
舊同事中有幾個年紀相若今年放榜、原來A仔好叻入左神科、B就好苦惱個仔考得麻麻無著落、而家兩個反左面、因 ...

點樣欺騙
就因為唔講自己個仔既成績,就係欺騙
|
luckybaby2011 發表於 18-8-10 15:10
舊同事中有幾個年紀相若今年放榜、原來A仔好叻入左神科、B就好苦惱個仔考得麻麻無著落、而家兩個反左面、因 ...

只係唔講,又有咩欺騙唔欺騙?!唔係樣樣嘢都要同人講,我有幾錢身駛唔駛同人講呢?
kyliema2006
|
抓晒頭?

B自卑,覺得無臉,關A乜事?
09729loklok
|
回覆 luckybaby2011 的帖子

阿A 低調唔show off 有咩問題
小小馬奇朵
|
A有教養
從來冇自吹自擂自己個仔叻

B呢啲人好奇怪
咁都嬲人
言多必失
|

咁唔算欺騙啦,
b講既,又會比人話曬命啦。
folloni
|
最怕呢d人(b)成日開口埋口講成績..煩.
cinda72.
|
B 呢個朋友,小心佢就真,憎人富貴嫌人窮就係呢類
kyliema2006
|
個仔考得好,阿媽都有錯!笑爆。。。
|
cinda72. 發表於 18-8-10 15:14
點樣欺騙
就因為唔講自己個仔既成績,就係欺騙
...

無主動交代個仔咁勁掛
佢地仲係同公司成日一齊lunch, 我就諗係咪本以為係同路人、所以而家唔好受?
kyliema2006
|
兩個字,膚淺!
cinda72.
|
luckybaby2011 發表於 18-8-10 15:20
無主動交代個仔咁勁掛
佢地仲係同公司成日一齊lunch, 我就諗係咪本以為係同路人、所以而家唔好受 ...

點解要交代?憑乜要人交代?
jasmineoj
|
個仔勁都唔俾?
|
20020116 發表於 18-8-10 15:15
只係唔講,又有咩欺騙唔欺騙?!唔係樣樣嘢都要同人講,我有幾錢身駛唔駛同人講呢?
...

其實我都有點㗁然、因為圍内都冇人咁勁、但佢唔講又唔怪得佢既、只係感覺可能大家唔係太friend 啩
雞煲煮家明
|
俾人呃左d咩?因為呢d咁無聊既問題反面真係痴線!不過都好,可以睇清b既真面目,以後不相往來
艾菲BB
|
B係咪傻架?
熱媽
|
luckybaby2011 發表於 18-8-10 15:20
無主動交代個仔咁勁掛
佢地仲係同公司成日一齊lunch, 我就諗係咪本以為係同路人、所以而家唔好受 ...
如呀A同呀B講,我仔有幾叻,幾神。B一樣會同A反面,因B會話A太晒命令佢難受‍‍。
個仔D成績係點,呀媽係無權通街唱,因都係私隱的一種。
blackberry
|
有乜好交代? 唔抵得人勁 呢d小器朋友識少個冇所謂