孕婦濕疹

mrskwankwan
|
孕婦濕疹 雙腳又痕又紅 好似火燒
一抓就起癩 響度蔓延
有無咩方法可以舒緩?謝謝
菩提子
|
快睇皮膚專科。開葯治療,否則會越來越多。(親身試過)
mrskwankwan
|
菩提子 發表於 18-8-10 20:51
快睇皮膚專科。開葯治療,否則會越來越多。(親身試過)

睇左 開左0.1%類固醇 但都無乜用(emoji)
kevama
|

有無口服藥?我當時忍左3日再睇普通科開左藥搽都唔得,最後有晚發到肚加身都係同埋最緊要係攪到自己微燒令bb心跳快左。

快d睇皮膚科穩陣d

菩提子
|
mrskwankwan 發表於 18-8-10 21:35
睇左 開左0.1%類固醇 但都無乜用(emoji)

通常有b都系開最輕微的類固醇的。有得搽來止下痕都比無要好了。
mmbili
|
我都係睇皮膚科搽類固醇
yin媽
|

試下用死海鹽 真正掂 之前蘋果日報都報導過有個女仔 有廿幾年濕疹 去咗浸死海 返嚟用死海鹽產品 而家治瘉 其他皮膚問題都解決到 我本身有玫瑰痤瘡同主婦手 用咗一排情況有改善

mrskwankwan
|
yin媽 發表於 18-8-11 00:17
試下用死海鹽 真正掂 之前蘋果日報都報導過有個女仔 有廿幾年濕疹 去咗浸死海 返嚟用死海鹽產品 而家治瘉 ...

響邊買到呀?
mrskwankwan
|
kevama 發表於 18-8-10 21:57
有無口服藥?我當時忍左3日再睇普通科開左藥搽都唔得,最後有晚發到肚加身都係同埋最緊要係攪到自己微燒令b ...

有俾敏感藥 但都係唔得
mrskwankwan
|
mmbili 發表於 18-8-11 00:12
我都係睇皮膚科搽類固醇

好驚bb都會有濕疹(emoji)
yin媽
|
mrskwankwan 發表於 18-8-11 02:26
響邊買到呀?

FB搵:DEAD SEA MOR 死海護膚專門店
入面有地址
你要有心理準備 開頭用"嗱"到喊
不過好快止痕
你去到D店員好好 會教你點用
FB都有講返個濕疹女既故事
之前我都有介紹一個濕疹媽媽呢個方法
不過唔知佢有冇用呢

haha748494
|
準媽媽最好都系睇皮膚醫生好D,聽醫生治療方案。
木糠布甸狗
|
孕婦要小心D唔好傳俾BB, 之前醫生介紹我用aveeno隻沖涼同lotion, 濕疹系列果隻, 夜晚我會用埋隻燕麥浸浴粉, 好舒緩