孕婦益生菌

Jessicakyy
|
請問何孕階段要開始食孕婦益生菌?

另外,有沒有牌子推薦?
謝謝
RubyYu07
|
你有無便秘既情況?如果無可以唔食。
Jessicakyy
|
RubyYu07 發表於 18-8-10 21:56
你有無便秘既情況?如果無可以唔食。

只是有人話可以減低bb將來濕疹機會,呢點好吸引我~不過我唔明去到廁所同bb有濕疹會有咩關係。。。

我暫時每天飲好多水和食好多菜,暫時每天去到一次~~
RubyYu07
|
Jessicakyy 發表於 18-8-10 22:14

只是有人話可以減低bb將來濕疹機會,呢點好吸引我~不過 ...

我都唔明有乜關係?益生菌唔係維持腸道健康既咩
mmbili
|
我係因為便秘先食, 之前食proven, 啲便便一粒粒, 有時都去得辛苦, 之後轉左食catalo, 便便變返條狀, 過程去得唔辛苦
annakwkw
|
mmbili 發表於 18-8-11 00:05
我係因為便秘先食, 之前食proven, 啲便便一粒粒, 有時都去得辛苦, 之後轉左食catalo, 便便變返條狀, 過 ...

依家做緊7折優惠至8月尾
Jessicakyy
|
annakwkw 發表於 18-8-11 00:35
依家做緊7折優惠至8月尾

catalo 嗎?

在萬x~?
謝謝
prswinki
|

只是有人話可以減低bb將來濕疹機會,呢點好吸引我~不過 ...

因為啲人話腸道健康排晒啲毒,咁就唔會有胎毒俾肚入邊個BB,所以減低濕疹機會。
我因為有嚴重濕疹,上胎有飲Kefir,又係話有研究話飲咗會減低BB濕疹機會。Touchwood,我個仔出世到而家只係出過少少濕疹,唔洗用藥都得。
呢胎我都仲諗緊好唔好飲。
Jessicakyy
|
prswinki 發表於 18-8-11 09:54
因為啲人話腸道健康排晒啲毒,咁就唔會有胎毒俾肚入邊個BB,所以減低濕疹機會。
我因為有嚴重濕疹,上胎有 ...

請教一下信任既醫生才決定更好吧。特別係妳有濕疹

我暫時。。。一至兩日一次便便,希望情況唔好差落去。
Iloveho
|
經濟負擔到唔理對bb有無好處,只要無壞處,而自己又去到便便食得過,而且仲有機會係對bb好添
bchuma
|
Jessicakyy 發表於 18-8-10 19:48

另外,有沒有牌子推薦?

你无便秘情况可以唔食,应该系无必要食。以免造成依赖
企鵝仔小P
|

另外,有沒有牌子推薦?

我食緊proven r, 基本上每日都有得去
但有時都會兩日先去一次
haha748494
|
如果無便秘,就唔洗食啩。我成個孕期都無食。飲多D水,食多D生果蔬菜。
Jessicakyy
|
haha748494 發表於 18-8-11 16:34
如果無便秘,就唔洗食啩。我成個孕期都無食。飲多D水,食多D生果蔬菜。

嗯,不過我都會密切留意,食左係咪減低寶寶濕疹機會
GCHK
|

如果係我,我就食多D蔬果,唔係好清楚益生菌有咁嘅功效
Jessicakyy
|
GCHK 發表於 18-8-11 18:46
如果係我,我就食多D蔬果,唔係好清楚益生菌有咁嘅功效

好提議
猫物語
|
間唔中去唔到先食咋,驚會依賴藥物。
GCHK
|
Jessicakyy 發表於 18-8-11 20:24
好提議

係亞,食多D水果有益亞
pigpiglamlam
|
第1胎食過1樽,第2胎冇食過,2隻馬騮都冇濕疹wor
FifiYeung_FB
|

另外,有沒有牌子推薦?

我食proven...外國網訂平d.