懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇媽媽在聯合生b 做左呢個檢查呀?請問可以驗到幾多種?因為中大可以驗到30種 我想比較一下 謝謝

伯爵府

abbywat 發表於 18-8-10 20:18
請問有冇媽媽在聯合生b 做左呢個檢查呀?請問可以驗到幾多種?因為中大可以驗到30種 我想比較一下 謝謝 ...

我只知道目前得3間公立醫院有免費代謝病篩查,分別係QE,威院及瑪麗。
其他醫院未必可以做。

別墅

abbywat 發表於 18-8-10 20:18
請問有冇媽媽在聯合生b 做左呢個檢查呀?請問可以驗到幾多種?因為中大可以驗到30種 我想比較一下 謝謝 ...

聯合免費幫你係BB腳度拿血樣板,須要自己送去威院以及交$980俾威院,BB出世48小時內,我12號下午食全餐,自己作動3小時無痛分娩,但因BB心跳轉弱而要全麻紧急開刀本來想做但是要自己送甘遠,所以仲考慮中

男爵府

回覆樓主:

請問廣華生,想做檢查可以點呀?

伯爵府

kvvvcheung 發表於 18-8-14 18:50
請問廣華生,想做檢查可以點呀?

廣華無得做,都要約中大(威院)或者私家(Kinetics 有)做。

大宅

回覆樓主

我都想知瑪嘉烈個安排係咪一樣.
見中大代謝病篩查果張單章,話生左先打去,所以想問下有冇相關經驗既媽媽可以分享下.

複式洋房

AnaNg 發表於 18-8-14 04:08
聯合免費幫你係BB腳度拿血樣板,須要自己送去威院以及交$980俾威院,BB出世48小時內,我12號下午食全餐, ...

謝謝分享 我13號零晨半餐 簽紙做檢查 稍後親自去威院交錢

別墅

abbywat 發表於 18-8-15 01:11
謝謝分享 我13號零晨半餐 簽紙做檢查 稍後親自去威院交錢

今日去兒科醫生度問左,醫生架講法、解釋,我同先生聽完後決定吾做了,因為醫生話全部吾係百分百准,如果驗吾准會打電話叫你再去抽血,同埋BB出生48小時真係心痛甘抽法,最重要一樣係一定有血板多,區地用來研究同試驗

男爵府

ipcs 發表於 18-8-14 19:21
廣華無得做,都要約中大(威院)或者私家(Kinetics 有)做。

即係要自己親身帶bb去威院抽呀?

伯爵府

kvvvcheung 發表於 18-8-16 18:58
即係要自己親身帶bb去威院抽呀?

應該係喇,既然要自己畀錢都唔駛去威院做啦,出面驗到更多嘅項目。

大宅

回覆樓主

我之前幫仔仔儲臍帶血果間公司有送呢個代謝病篩查。但係只需要我仔仔vee vee落張試紙度,再郵寄返去做檢查。如果要抽血板,咁就會心痛啦。

首頁

尾頁

跳至