黑暗中的對話

曾高
|
黑暗中的對話
9月尾結業嘞,有興趣快d book去體驗一下!
Poyau
|

平安幸福
|
試過,幾得意嘅盲人體驗,開頭好驚,去到最尾,已經無再驚,可以體驗瞎人嘅感受,我小朋友仲細,若果佢大多幾年,會帶佢去試下,現在聽到話結業,感覺好可惜啊
traeh
|
曾高 發表於 18-8-10 23:07
黑暗中的對話

好可惜!
KTKTKT5
|
結業咪讓裡面工作嘅視障人仕失去工作
crystal媽咪
|

甜心朱古力
|
KTKTKT5 發表於 18-8-12 11:44
結業咪讓裡面工作嘅視障人仕失去工作

唔止失業,失去埋希望 。
裏面有好多員工,好難找到份工,可以融入社會,養自己,連這個機會都無,好多視障人士都希望入去做,有啲當係人生目標,好可惜。希望大家支持。
hellohappygirl
|
真係好可惜
菲豬媽
|
可惜兼担心班失明人士失去就業機會
mmya
|
好值得去 ! 未去嘅jm快啲去報名
babyandi
|
mmya 發表於 18-8-12 12:07
好值得去 ! 未去嘅jm快啲去報名

其實入到去做乜形式係點?收費幾多?定係餐廳?謝謝
VCBB小天使
|
babyandi 發表於 18-8-12 12:10

同問
plumtree
|
曾高 發表於 18-8-10 23:07
黑暗中的對話

次次揸車經過都好好奇,究竟係點嘅呢!可惜一直冇去過。
BBG1
|
好值得去
zxzx
|
去過,好玩,好值得的經驗。
KTKTKT5
|
plumtree 發表於 18-8-12 12:14
次次揸車經過都好好奇,究竟係點嘅呢!可惜一直冇去過。

去過, 值得去!
BLouie
|
可惜,值得去體驗吓
mmya
|
http://www.dialogue-experience.com.hk

可以喺呢度睇多啲詳情 我唔想喺度"劇透"太多自己親身體驗就最好!

但我係有掙扎過嘅 因為真係伸手不見五指 完全一啲嘢都睇唔到 係有少少panic嘅
KTKTKT5
|
babyandi 發表於 18-8-12 12:10

去體驗視障人仕的某些日常, 例如: 如何在漆黑之中過馬路等等......

好值得去! 最後係離開體驗館前係漆黑之中嘅餐廳比錢買杯嘢飲。

齋講可能無乜特別, 但箇中的體驗好值得去, 讓人認識視障人仕的日常生活.
rebeccalin
|
去體驗過,真係好值得去,失明人士要獨立生活真係唔容易,佢地真係好堅強。未去的朋友,抓緊時間去體驗下。希望班工作人員可以盡快搵到嘢做