婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

kenchiu311 發表於 18-8-10 23:07
結婚後我同c6自己搬出黎住 ,我奶奶以往每晚特定時間都會視像打黎比c6問佢食左飯未之類閒話家常,通常講幾 ...

樓主你敏感左姐…
同埋bb初出世,好多人在意佢好正常

正如我身邊d人成日話bb好得意好可愛
好肉緊同想成日抱佢打卡
可能我身邊已經有好多個b仔b女
攪到我同c6都無乜感覺

子爵府

回覆樓主:

覺得煩就唔好睇。依家你心情重要啲,反正佢哋自己講,你咪行開煲劇又好,保持心情好,好緊要

男爵府

我愛Corina 發表於 18-8-11 10:11
我唔係樓主,佢地係直接同我講,不過我為人好直接,亦都直接同返佢講,兩歲幾只識講少量單字,有咩咁叻? ...
😂😂😂😂本身想開心share比你講完一世都唔敢再同你講,

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

ccgirlcc 發表於 18-8-11 17:48
😂😂😂😂本身想開心share比你講完一世都唔敢再同你講,

真心唔想佢講,又唔係佢仔女,有咩好講。

複式洋房

老公同6299視像我一律回避,99問起我喺邊老公都好識做話我沖涼或者忙緊其他嘢。
樓主99都係開心share由得佢,我個仔同姑仔囡囡差半歲,我99係成日呻姑仔囡囡被人寵壞、未識講嘢、點點點嘅是非嘢仲煩,人哋小朋友我無立場去評論。
等樓主BB出世,比較或偏心在所難免,唔需要太在意,套用我爸爸講嘅一句「自己嘅小朋友自己錫」。

別墅

結婚後我同c6自己搬出黎住 ,我奶奶以往每晚特定時間都會視像打黎比c6問佢食左飯未之類閒話家常,通常講幾 ...

我叔仔佢地都係咁,成日send相去群組,我連禁入去都唔想,睇都唔睇我就直接清除所有留言,反而其他朋友放BB相出黎我又覺得無野喎,真係唔鍾意一個人,做乜都唔順眼

大宅

回覆樓主:

家中有新成員加入,奶奶開心都好正常。你可能敏感左d啦~你自己都有左bb到你生左,相信你奶奶一樣都會開心叫你嫂嫂睇你個bb。
其實唔明白點解你會抗拒唔想見到bb

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得有D計較同小器~
不過可能同你懷孕期間有關~

大宅

太敏感
你個B出世後你都會開口埋口講自己個b

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

你都好呀!唔係同住你有左又唔洗幫手坐月!
我嫂有半日陪月,我重要幫手但又話我女嘈(20個月大)同佢講BB經又唔用心聽又唔信你,陪月先專業喎,我咪又喺係我自己個陪月度學 ,人又懶又嗱喳又白痴……

公爵府

回覆樓主:

我都對其他人bb冇興趣,人地俾我睇都係敷衍句好可愛,除左c6,我媽同99,我幾乎冇send相俾人,連我媽都頂唔信叫我俾d相睇下,朋友話我佛系媽媽,唔叫我攞相係冇b睇
人人都有b,我b又唔係廣告b咁特別可愛又唔係神童,其他人唔會對我b有興趣吧?

水晶宮

回覆 kenchiu311 的帖子

係你心理唔平衡, 不過係正常的, 冇事, 大咗肚係咁

伯爵府

回覆樓主:

你敏感左啲,正常人人都喜歡bb,你自己bb未出世,會否覺得佢地把口只掛住bb,無關顧你孕期?你要放輕鬆,bb出世可能還有更多地方你會不滿,例如言談間可能有比較,其實都只係人地嘅事,自己心態重要啲。

首頁

尾頁

跳至