美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 ki_ch 的帖子

你好我想問喺facebook邊度可以搵到 產品成分有冇害

男爵府

2023年兔年勳章

我買過1塊試,覺得效果一般,仲要禁貴,所以無再買,好彩

複式洋房

ki_ch 發表於 19-5-6 22:55
幫我改善到玫瑰痤瘡除左敷 CS12 外, 同時用埋佢地抗敏孖寶,個精華早丶晚用,個面霜只早上用,夜晚開冷氣/ ...

想知道cs12 點樣分正貨同埋水貨

複式洋房

超B仔 發表於 19-6-15 18:33

我e架都係官網買,唔擔心水貨,記得有3個識別,好似係雷射貼丶封貼同編碼,我已去佢 fb問返,提議佢地再 出比大家知,你之後留意下啦!我之前有問過邊度買到正貨,只記得Wishh同Tag concept,仲有d小店名唔記得,想知去問返佢地

複式洋房

SUPERLEMON911 發表於 19-6-15 14:05
我買過1塊試,覺得效果一般,仲要禁貴,所以無再買,好彩

呢隻我一星期敷一次保養所以又唔覺貴,幫到我穩定發炎發熱發紅就值回票價喇,去咗大半個月旅行冇用佢皮膚都冇差到,效果我覺得佢只係面膜,急救丶大修之用,只係額外補給持但持續用又會維持到良好狀況,好似補濕呀丶美白個d 面膜都只維持1丶2日,真正要見效要好靠日用夜用嘅daily skincare,如果皮膚仍有問題,代表你仍未用到啱你皮膚嘅產品,用錯用唔啱護膚品,用幾好面膜都維持唔到啦!

複式洋房

超B仔 發表於 19-6-15 18:33

官網覆咗我喇!正版貨銷售點https://www.cs12skincare.com.hk/pages/official-retailer

大宅

咁恐怖

複式洋房

ki_ch 發表於 19-6-15 20:04
官網覆咗我喇!正版貨銷售點https://www.cs12skincare.com.hk/pages/official-retailer

謝謝你~唔該晒^_^

複式洋房

ki_ch 發表於 19-6-15 19:34
我e架都係官網買,唔擔心水貨,記得有3個識別,好似係雷射貼丶封貼同編碼,我已去佢 fb問返,提議佢地再 ...

你好
我其實早兩日都有去到wishh買cs12 嘅奇蹟面膜, 但係只見到佢其中兩個防偽標籤, 唔見雷射貼, 唔知咁樣有冇問題呢?

男爵府

2023年兔年勳章

ki_ch 發表於 19-6-15 19:57
呢隻我一星期敷一次保養所以又唔覺貴,幫到我穩定發炎發熱發紅就值回票價喇,去咗大半個月旅行冇用佢皮膚 ...

同意,我而家真係唔敢亂禁買mask同護膚品,早排成日泛紅出粒粒,心急左試右試,而家用簡單d好似穩定d,同埋韓國野真係好多都唔得

複式洋房

超B仔 發表於 19-6-15 21:00
你好
我其實早兩日都有去到wishh買cs12 嘅奇蹟面膜, 但係只見到佢其中兩個防偽標籤, 唔見雷射貼, 唔知 ...

咁午可以去 wishh fb同 CS12 fb問返,睇佢地點回覆?因為早前 CS12停咗貨,原來係出升級版,唔知會唔會唔同咗!

複式洋房

SUPERLEMON911 發表於 19-6-15 21:02
同意,我而家真係唔敢亂禁買mask同護膚品,早排成日泛紅出粒粒,心急左試右試,而家用簡單d好似穩定d,同埋 ...

好認同!
護膚品程序同成份越簡單越好,未有事之前我都冇敷過任何面膜,只係補濕toner丶補濕精華丶抗氧面霜已經keep得好好!都係個句,皮膚夠補濕,都唔會咁易出斑丶皺紋丶暗瘡丶暗粒..等,呢d皮膚問題,所以曬完唔係用美白面膜,係用保濕面膜已經修復到曬後乾同控制出斑!

複式洋房

ki_ch 發表於 19-6-16 15:22
好認同!
護膚品程序同成份越簡單越好,未有事之前我都冇敷過任何面膜,只係補濕toner丶補濕精華丶抗氧面 ...

好多人都仲會攪錯,用錯產品,或護膚程序太多,令皮膚吸收唔晒,加重皮膚負擔而陸續出現問題,例如美白,有d人為咗加強效果,每次用超過一種美白產品,但有d成分同時用係會相沖互相抵銷效用,例如,維C加b3,酸鹼值唔同,所以要分開早丶晚用!如果我唔係貪新鮮比人老點搽錯嘢搞到有玫瑰痤瘡,攪到e架要加用d抗紅抗炎降熱嘅野,我都只會維持簡單護理加食葡萄籽補充就足夠喇!

複式洋房

SUPERLEMON911 發表於 19-6-15 21:02
同意,我而家真係唔敢亂禁買mask同護膚品,早排成日泛紅出粒粒,心急左試右試,而家用簡單d好似穩定d,同埋 ...

因為我會睇產品安全成分丶認證考慮為先,韓國d嘢其實冇咩保證,e架仲要有d冇良嘅商家,將產品用日文丶韓文包裝,又話同當地人聯乘咁,但製造國又唔清晰,我真係唔會比佢厄到囉!好似wisxxxxx氣墊咁,我上網唔到韓國有呢個品牌,連當地人都冇人識呢個牌子,我就真係唔信佢地 sell得有幾好囉!

男爵府

2023年兔年勳章

ki_ch 發表於 19-6-16 15:45
因為我會睇產品安全成分丶認證考慮為先,韓國d嘢其實冇咩保證,e架仲要有d冇良嘅商家,將產品用日文丶韓文 ...

係呀,韓國d面膜平得太離譜,有d三十蚊盒真係好平,都唔知佢係咩成份,fb果間nxxx bxxxy,賣果d野全部唔係大牌子,仲要勁貴,佢post出來d功效超誇張,都唔知係咩貨

水晶宮

SUPERLEMON911 發表於 19-6-16 18:03
係呀,韓國d面膜平得太離譜,有d三十蚊盒真係好平,都唔知佢係咩成份,fb果間nxxx bxxxy,賣果d野全部唔係 ...

係咪呢d? 一邊面削左50%?!

複式洋房

回覆 Mahahafree 的帖子

等待了一年 .. 停止所有mask 停止醫學療程 停止西醫皮膚科,皮膚狀態得以穩定 回復健康。以前醫極都醫唔好 嘅玫瑰座瘡 都好似消失了

複式洋房

回覆 LamLum 的帖子

請問你說誰是打手 ???????親身經歷 有相為証

男爵府

manwingtao 發表於 19-6-18 02:18
回覆 LamLum 的帖子

請問你說誰是打手 ???????親身經歷 有相為証

你所有回覆同posts都係得呢個...會唔會可愛到黎bk只為講cs12?我本人用盡無數mask,cs12對我無問題.

複式洋房

LamLum 發表於 19-6-18 20:00
你所有回覆同posts都係得呢個...會唔會可愛到黎bk只為講cs12?我本人用盡無數mask,cs12對我無問題.
...

有冇用過現正預購中的powermask, 水磁保濕mAsk. (emoji)一試難忘。

首頁

尾頁

跳至