自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

sasa@uk 發表於 18-8-11 08:07
我仔 bb 時一樣,到天光才被嘈醒,可能進入淺睡,比較容易醒。

樓主,無辦法的,只能分房瞓

Agree

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 Blair_Chan 的帖子

我而家嘅做法同你描述的一模一樣,成日一聽到老公就快開著引擎起勢扯時,就馬上要轉吓身借D意整醒吓佢,等佢醒一醒,唔好扯大鼻鼾嘈醒BB...尤其喺BB淺睡時,一醒,就要視乎佢有幾眼瞓先可以瞓返。

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 Protea 的帖子

係!我以前都成日比佢嘈醒!可能我比較醒瞓,半夜一被佢吵醒,又要隔一陣先瞓得返,第二朝返工有時都唔夠精神。試過喺屈記萬0買鼻鼾貼和噴劑,佢用用吓就無用,一嚟唔大作用,二嚟被嘈醒果個唔係佢,佢先唔會咁有毅力「為妳好睡而麻煩自己」。你知啦,BB仲細,唔係深習睡眠時都會易被嘈醒,一醒又唔係大人咁,話瞓就瞓得返,變相而家好似有兩個炸彈同房咁!我驚bb瞓瞓吓醒,同時又怕和又要留意老公鼻鼾嘈而控制佢別要嘈醒B...真係有苦自己知。老公就有好覺瞓,我就長期唔夠瞓。

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 luv_miyuko 的帖子

係,你分析得好岩。係佢扯扯吓穩定嘅鼻鼾時,會突然靜十零秒,之後突然扯一下勁特大的鼻鼾聲!我同阿b就係因為咁而被「嚇」醒!我懷疑先生喺靜咗果十零秒入面,停止咗呼吸!因為見佢果陣完全無呼吸聲嘅!扯緊鼻鼾時用口呼吸,但靜止時,口照開,無氣出和入!

大宅

2016畫展勳章

Protea 發表於 18-8-11 11:13
我老公以前又係好大鼻鼾聲, 睇左耳鼻喉科, 醫生開左支野比佢吱鼻, 之後自己係藥房買, 而家已經好少有鼻 ...

請問你先生看那位醫生?

男爵府

2024年龍年勳章

昨晚半夜老公鼻鼾又嘈醒阿B! 有無免費又唔使食藥嘅改善鼻鼾方法可以提供呀?

男爵府

babyfung61 發表於 18-8-11 06:10
老公唔覺自己鼻鼾聲有問題,仲話BB會聽慣⋯實情係每晚BB瞓到差唔多到天光就比爸爸爸嘅鼻鼾聲嘈醒!暫時無法 ...

遲下可能bb要聽住先訓得著
一係你同bb出廳訓
通常c6就心痛調番轉

我bb聽慣左 照訓可也

別墅

eggcarol 發表於 18-8-11 08:14
你老公講得啱!我細個有時會同父母訓,佢地有超大鼻鼾聲,呢D真係訓練到我結婚後完全冇視另一半的鼻鼾聲
...

係,我自己細個都係咁,聽聽下就慣
囡囡宜家26m,好細個果時我都成日覺得係老公鼻鼾嘈醒個囡,有試過用鼻鼾夾去改善,但訓訓下佢都係會唔為意咁除左佢,一樣有鼻鼾,大大下發覺都唔係好影響,佢都會照訓,就由佢lu,宜家嘈到火車咁都唔醒呀(emoji)

伯爵府

回覆樓主:

錄比老公聽,
我老公同自己都有,
但仔由細到大又無話嘈醒啵。
天光先醒都接受到呀。

首頁

尾頁

跳至