英國男人特質

olive_chan53
|
大家對英國男人感覺如何? 他們的人品,對愛情,對家庭的態度又如何?
stkyo
|
我眼見、認識嘅,咩類型都有,有重家庭觀念,不過唔一定會結婚,就算結咗,性格不合係一定會離婚,唔會因爲有小朋友而唔離

小可愛11
|
olive_chan53 發表於 18-8-11 08:48
大家對英國男人感覺如何? 他們的人品,對愛情,對家庭的態度又如何?

其實無論係英國人定美國人甚至非洲人都有好有壞,自己去了解同感受至真。
Gmama
|
我聽過有了家室的,仍會偷食免費餐,因有d港女甘願送上門,我識那位不知醜的女士。所以只知國籍,冇乜特別可以了解
brindlewin
|
olive_chan53 發表於 18-8-11 08:48

邊有定架?
little_dragon
|
回覆 olive_chan53 的帖子

有個幼稚園同學仔daddy係英國人,幾重家庭觀念,成日成家去旅行,又好肯幫手帶仔返學
海仔媽
|
照我知英國最出名兩樣野,一係醉酒佬,二係球迷,而家仲多左樣,號稱住英國的網路騙徒
~phyllis~
|

認識一個人要睇佢真人既本質,交往耐d了解多d!如果網上識既就小心騙子!
wcpcelia    發表於 18-8-11 17:43
Ashleycorina
|

其實每個人好唔同㗎喎。
好似香港人都有有品,同另外有人開post講咁衰過大陸人
我老公同姐夫都係,兩個完全唔同性格,連講d英文用字口音都好唔同
有樣in common ,都係幾事業型都好,好為家庭付出,放家庭第一,乜家務都肯做,好gentleman 但又唔會話咩要面唔肯咁唔做咁。

我老公好睇足球但唔飲酒,佢飲得,但都係工作需要至飲,平時係唔飲。
我姐夫會飲酒,但唔飲多,唔睇足球

Poyau
|
Ashleycorina 發表於 18-8-11 10:38
其實每個人好唔同㗎喎。
好似香港人都有有品,同另外有人開post講咁衰過大陸人
我老公同姐夫都係, ...

始終因人而異
1998Ruby1998
|
身邊嘅英國男仔,大多都係關心人感受,亦會有風度。女仔搭車如果有好重行李,就算係小學生初中生都會幫手搬,亦會幫女仔開門。
對家庭都好好,叫到的話,通常都樂意幫手。對湊仔都唔反感。

但當然,總有人唔係咁。
馬明嫂
|
我個英國老闆 表面好顧家
實質係公司偷食 同女同事搞埋
仲超口花
我地成日都話 點解佢老婆發現唔到既
MM2H
|
根本不分國籍種族,都有各式各樣嘅人,邊有得分? 最多只可以講物以類聚,係身邊圍繞而比你可以近接觸去了解嘅,大多係日常生活方式接觸到差不多罷
SandyKL
|
問香港男人係點都答唔到啦!十人生九品,偷食全天下男人都會,英國男人當然唔例外。佢地班男人鍾意摸酒杯底講是非。
月見草
|
海仔媽 發表於 18-8-11 10:25
照我知英國最出名兩樣野,一係醉酒佬,二係球迷,而家仲多左樣,號稱住英國的網路騙徒
...

Yes,特別久逄甘露男人的女人更易上當,以為幸運之神眷顧,點知財失又情傷
Ashleycorina
|
馬明嫂 發表於 18-8-11 11:53
我個英國老闆 表面好顧家
實質係公司偷食 同女同事搞埋
仲超口花

我有個英國朋友,兩老婆都玩得好勁,大家好有默契,唔會出聲個女因為係FTM玩得仲勁啊
Fishqqma
|
海仔媽 發表於 18-8-11 10:25
...