請問有咩產前講座/班係值得參加? (免費/收費都可)

wowobibi
|
第1胎,想參加下d產前班/講座學多d野,請JM推介
shirley_chiang
|
wowobibi 發表於 18-8-11 14:42

各大奶粉商,疫苗機構,尿片商,母嬰健康院,嬰兒用品商,都有各種產前講座都值得聽吓!
wowobibi
|
shirley_chiang 發表於 18-8-11 15:28
各大奶粉商,疫苗機構,尿片商,母嬰健康園,嬰兒用品商,都有各種產前講座都值得聽吓!
...

即係所有都值得去聽下?

會唔會有d sell野為主或內容麻麻地?
shirley_chiang
|
wowobibi 發表於 18-8-11 15:32
即係所有都值得去聽下?

會唔會有d sell野為主或內容麻麻地?

你其實可以選擇那個主題想學想知先報名。
無特別Sell, 麻麻視乎講者問題。

惠氏、美贊臣、雀巢、雅培、美素、kinetic、健康院的產前講座(免費),聽過都不錯!
mwsiipb2
|

大部分嘅產前講座都係免費
mwsiipb2
|

你可以上以上公司網站查詢 :
ubaby,
健康講座網,
毅力醫護健康集團,
Mides.com .(分享會),
Parent Club (家長會),
同埋所有奶粉公司,奶樽及BB車公司都有講座。
寶寶大大粒
|
我自己係仁安生所以報翻仁安個個,千一蚊左右6堂包buffet仔食
wowobibi
|
mwsiipb2 發表於 18-8-11 17:22
你可以上以上公司網站查詢 :
ubaby,
健康講座網,

會上去望望的,thanks!
wowobibi
|
寶寶大大粒 發表於 18-8-11 19:02
我自己係仁安生所以報翻仁安個個,千一蚊左右6堂包buffet仔食

請問ok嗎?
mwsiipb2
|
wowobibi 發表於 18-8-11 19:04
會上去望望的,thanks!

我唔知可唔可以開公司名,所以你盡快抄低咗先。
Katwoman
|
我見美贊臣個個月都有攪,而且重係星期日
touko
|

回覆 wowobibi 的帖子

唔值得特登俾$去,好多免費
全部都冇sell 嘢,只係有禮物
去過幾個,內容最廢係衍生

musiccisum
|

我主要聽學沖涼嗰啲
pigpiglamlam
|
其實醫院都有免費講座,個人覺得好過奶粉商搞嗰d,因為講者都係有經驗ge姑娘/助產仕
Babyloveypig
|
touko 發表於 18-8-11 20:31
回覆 wowobibi 的帖子

唔值得特登俾$去,好多免費

我聽日都抽中去衍生呀,咁係咪唔去好d?你聽果次係講咩主題?
mwsiipb2
|

我聽咗幾次,但係只有一次係講BB沖涼加BB按摩。
wowobibi
|
pigpiglamlam 發表於 18-8-11 21:01
其實醫院都有免費講座,個人覺得好過奶粉商搞嗰d,因為講者都係有經驗ge姑娘/助產仕
...

係政府醫院嗎? 請問係咪一定只可以報返做產檢0個間政府醫院?
pigpiglamlam
|
wowobibi 發表於 18-8-11 22:59
係政府醫院嗎? 請問係咪一定只可以報返做產檢0個間政府醫院?

係呀,我上胎係去返生嗰間醫院聽,聽足9堂,報其他醫院就唔知得唔得
touko
|
回覆 Babyloveypig 的帖子

er..... 你鍾意吧我就後悔去左
kevama
|
如果你去私家生,可以join番佢地d產前講座,會講埋個間醫院入院流程

我計劃係養和生,所以參加左佢個6定7堂講座。每次有一個鐘由醫生講一個topic,另一個鐘由護士講另一個topic. 上第一堂送左一大包有唔同samples既bb用品