自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

rex13 發表於 18-8-16 08:55
我又冇喎⋯⋯

咁就好啦

伯爵府

rex13 發表於 18-8-11 20:59
我真系十萬十萬個開心⋯
粒疣跟足我2年⋯中間用過雞眼膠布,去疣水⋯每次fu 到皮開肉爛⋯真系勁灰心!
去左 ...

大宅

rex13 發表於 18-8-14 11:35
咁你快啲試下呢個方法。之後上嚟報喜呀!

樓主,唔知你仲記唔記得我呢?上月我話我隻左手指生咗3/4粒疣

我都試咗用你個方法,用醋浸烏梅敷咗幾日, 但我忘記好似你咁;係好嘅皮膚上搽啲藥膏,所以拿到其他皮膚甩皮起泡,之後我就停咗一排冇敷最近又敷番,

今次已經敷咗五日,昨日都嘗試剪皮, 但係佢冇好似你咁成塊甩, 又仍然見到底部有黑色點,唔知係咪根嚟呢? 我而家唔知繼唔繼續敷落去, 定應該點做呢?求意見(emoji)

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

不是24小時包烏梅?
祇需晚上睡覺包……是嗎?
腳有雞眼煩惱中!

珍珠宮

STKKY 發表於 18-9-10 05:35
樓主,唔知你仲記唔記得我呢?上月我話我隻左手指生咗3/4粒疣

我都試咗用你個方法,用醋浸烏梅敷咗幾日, ...

你千萬要查花士o....傷左既皮膚好返未? 我啲好皮膚好返先啦⋯⋯同埋只系晚上訓既時間先fu呀⋯⋯唔好24小時都fu!
你粒疣可能好深,我fu左5-6日倒就完全連根拔起,如果見到黑點,我就差不多,之後條根好似肉柱咁,我忍唔住用手拔左⋯咁就好返啦⋯⋯

大宅

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

請問每次剪幾多烏梅來敷呀

珍珠宮

kohome 發表於 18-9-10 07:58
請問每次剪幾多烏梅來敷呀

剛剛好蓋住粒疣就可,千期唔好貪心⋯

伯爵府

回覆樓主

有效的唔係烏梅,係醋。幾年前我用這方法,唔用烏梅,同小小棉花/化妝棉索白醋,敷住黏膠帶,每日幾小時,真到連根拔起,仍會敷多一排,怕未清晒。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

mvshop8888 發表於 18-8-11 21:56
藥材店買酸梅湯材料
抽兩粒烏梅用就得

子爵府

rex13 發表於 18-8-11 21:52
藥材鋪,我買左5蚊,有成十粒,但我用左一粒only....
仲有,有jm 話醋,享c個brand,好啲,所以我都用享c.. ...

可否講明d,係邊個牌子醋?

伯爵府

rex13 發表於 18-9-10 06:42
你千萬要查花士o....傷左既皮膚好返未? 我啲好皮膚好返先啦⋯⋯同埋只系晚上訓既時間先fu呀⋯⋯唔好24小 ...

我女都乎左6-7日,係明顯細左,覺得無咁深,面有黑色點點,但meet唔到。即是如果完全好返會自己甩出尼,唔駛meet?
佢腳又係比醋攪到有水泡,紅紅地,佢話唔痛。咁我唯有繼續同佢乎啦,剪細d。

大宅

rex13 發表於 18-9-10 06:42
你千萬要查花士o....傷左既皮膚好返未? 我啲好皮膚好返先啦⋯⋯同埋只系晚上訓既時間先fu呀⋯⋯唔好24小 ...

我其他皮膚基本上已好番了,不過生疣位置仍有突起同見到有黑㸃,係咪要剪走個黑㸃先會好?

珍珠宮

STKKY 發表於 18-9-11 14:03
我其他皮膚基本上已好番了,不過生疣位置仍有突起同見到有黑㸃,係咪要剪走個黑㸃先會好?
...

個啲黑點應該系啲根,你忍到痛咪試下met下佢,我個時met,就只有小小感覺,唔太痛⋯
met左之後,我見佢摸落去仲有小小突突地同好細點好細點既黑色,我就fu多2日,就再met埋⋯到而家,都冇返發⋯

珍珠宮

ansonbbb 發表於 18-9-10 13:11
可否講明d,係邊個牌子醋?

睇#53

珍珠宮

Locherry1215 發表於 18-9-10 22:15
我女都乎左6-7日,係明顯細左,覺得無咁深,面有黑色點點,但meet唔到。即是如果完全好返會自己甩出尼,唔 ...

佢差不多既時候,就met得走⋯⋯但記住揸花士o系周圍既地方呀!

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我仔都系用烏梅ko左第二粒疣,佢第一粒搽藥水,痛到佢吾肯再搽,用烏梅平令正

大宅

rex13 發表於 18-9-11 15:28
個啲黑點應該系啲根,你忍到痛咪試下met下佢,我個時met,就只有小小感覺,唔太痛⋯
met左之後,我見佢摸 ...

多謝你解答

水晶宮

BK Milk勳章

真係得架
各位真係得架
我仔兩个月前生左粒响腳底
去左睇皮膚科e生講做激光治療
已經約左暑假做
因做完要三星期先好
就決定遲d做
醒起有呢个方法
咪試下
要有恆心
2個月搞店左
今晚自己甩左出黎
多謝分享
小朋友吾水打兩支麻醉針
又辛苦3星
多謝你

珍珠宮

想問下你地成功ko的疣係咩樣的?係啡色突起?還是肉色微突?

首頁
34567...8

尾頁

跳至