清洗大眼雞洗衣機

lovebbb
|
放完清潔粉,其實都唔會滿水,點清潔乾淨呢?
kklyly
|
我都想知,我部機唔會滿水
Bunny_BB
|
我都想知……
lovebbb
|
kklyly 發表於 18-8-11 23:03
我都想知,我部機唔會滿水

今日買左包粉去清潔,轉左幾下我就停機,浸左一陣又開機轉幾下,浸多一陣便選長洗衣程序,好多泡,又多一塊塊既野,洗完一洗洗衣程序,再要選兩次淨過水才乾淨
Janoc
|
西門子大眼鷄有個清洗功能,會用90度水溫清洗一小時,不需要再放清潔劑,我每個月都會洗一次!
lovebbb
|
Janoc 發表於 18-8-12 13:40
西門子大眼鷄有個清洗功能,會用90度水溫清洗一小時,不需要再放清潔劑,我每個月都會洗一次!
...

我部不是西門子,但早幾日我都用左90度水溫洗左一次機,當時已經洗到無黑塊,昨晚落洗衣機清潔粉去浸洗,有好多黑塊洗出來
油麥麥
|
...

sochui
|
...

怎啓用清洗功能?
我的是西x子的平價機,不知道有無這功能
Janoc
|
sochui 發表於 18-8-12 13:55
怎啓用清洗功能?
我的是西x子的平價機,不知道有無這功能

我那部都不是貴價的,買了大半年,在選擇掣有得選擇!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sochui
|
Janoc 發表於 18-8-12 14:04

我的機買了三四年舊機,不見有這功能可選
Faseenai
|
sochui 發表於 18-8-12 14:07
我的機買了三四年舊機,不見有這功能可選

西門子師傅教用90度水洗機
sochui
|
Faseenai 發表於 18-8-12 14:15
西門子師傅教用90度水洗機

已用洗機粉和九十度水,冼完後,在滾筒和膠邊間仍有黑泥,洗不走
BBJOJO
|
Janoc 發表於 18-8-12 14:04