自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

nsychristy 發表於 18-8-12 01:03
角色係開朗、能幹有學識、有生活品味、有d 任性、靚,表現唔到係演員既問題。

子山開頭心動同後來拍拖既 ...

中間子山差D 同唐心開始
Man個爸唔準佢見子山,Man成日掛老豆在咀邊,日子久了(一排,其實又唔係好耐果隻),子山心淡,他們分手了,唐心極速痴住子山,同人極好,跳完舞果晚,子山對唐心有Feel
但Man 在阿爸的支持下同番子山一齊,仲話結婚。完全唔明白那個子山,為何果時會想同唐心一齊,一D 都唔長情加嘔心,前女友的知己喎,為何要痴埋去。就係因為咁種下禍根囉
唐心好似發晒姣咁,好憎佢

Man 係一個極度善良,好心地大愛既女仔、佢絕對值得得到人愛同幸福

翡翠宮

da-rosette 發表於 18-8-12 00:43
頭先miss 左,即係子山最愛係唐心如呀?我仲以為佢一直都係鐘意阿man

子山話過左去,就不得回頭
咁樣就對唔住唐心
但子山同Man 講,同唔到佢一齊係佢一生既遺憾,永遠在他心裏面

多鬼餘,比我係阿Man,我憎死佢

珍珠宮

Smallraindrop 發表於 18-8-12 01:35
中間子山差D 同唐心開始
Man個爸唔準佢見子山,Man成日掛老豆在咀邊,日子久了(一排,其實又唔係好耐果 ...

男人幾賤都有

心動不是錯,啊 man 對子山都真係唔夠好
用合乎人性既標準,子山叫處理得唔錯
老豆殺人個女愚孝唔係可以入佢數既事

世上無咩人係比較值得愛的,愛情只係一場懂不懂愛自己既較量。當一個人不懂愛自己,就算無第三者,就算伴侶長情不離不棄,佢都會係一個沉重包袱,於伴侶而言,又公平嗎?

珍珠宮

2018復活節勳章

nsychristy 發表於 18-8-12 01:41
男人幾賤都有

心動不是錯,啊 man 對子山都真係唔夠好

同意,阿man令子山好沉重,愛得好辛苦

珍珠宮

nainaitze 發表於 18-8-12 01:46
同意,阿man令子山好沉重,愛得好辛苦

唐心係就係頂住個不義小三既招牌
但佢其實比啊 man 珍惜子山

啊 man 係出事前,真係無好珍惜子山架
如果佢單野唔係一單令佢無前途跌落食物鏈低層既事,要佢企起身另覓愛人唔會有咁難(豪哥同子山邊有得比),咁佢對子山除左遺憾難道又會有咁強依賴心嗎?

三個人之中,子山懂得愛人愛己,心如也是,只是唔係一個正當既老友,啊 man 係一個好人,但唔識愛人愛己,佢大愛,其實出於自卑,母親既死、不能磨滅既自責內疚、成長沒有建立的自信心、坐完監一切更甚。

珍珠宮

2018復活節勳章

nsychristy 發表於 18-8-12 01:57
唐心係就係頂住個不義小三既招牌
但佢其實比啊 man 珍惜子山

呢度啲jm都好討厭唐心,因為覺得佢搶朋友男友無道義,但我覺得唐心比阿man
更適合子山。

我無集集追,睇到唐心一開始睇戲嗰陣已經對子山有好感,但佢知道原來係阿man男友都無做啲咩,唐心只係乘虛而入,都無做啲咩旁門左道去破壞阿man子山,我覺得唐心懂得愛子山,子山同唐心相處會無壓力舒服好多,所以我唔討厭唐心。

珍珠宮

nainaitze 發表於 18-8-12 02:09

呢度啲jm都好討厭唐心,因為覺得佢搶朋友男友無道義,但 ...

我只係唔想睇李珊珊咋
但如果我係佢,我鍾意朋友條仔連做電燈膽都唔會,自己眼冤又心癢,一街都係仔睇場戲有幾愛?日對夜對不能自拔對邊個有益?

係個個撻著位,係子山自己發現唐心鍾意佢,係子山同啊 man 講過分手之後既事,係啊 man 自己走返出黎話要結婚,而子山答應,係出於啊 man 話有子山係佢最大既幸運,話佢自己好自卑遠無唐心好但都有個咁完美既男朋友,個下子山係出於情義同不忍,唐心埋門一腳俾人伸開左,初時都無發爛。劇情需要,要佢發脾氣走上山頂、子山跟去、啊 man 見到,先可以帶到落雄哥既死

當啊 man 陪老豆戒酒個時,老豆「批准」啊 man 同子山一齊,因為覺得個女同佢一齊有咩事,子山都會「幫」佢地。其實個度已是伏線,老豆會發癲。累左頭家同個女既人,係個條廢柴老豆。

大宅

nsychristy 發表於 18-8-12 01:03
角色係開朗、能幹有學識、有生活品味、有d 任性、靚,表現唔到係演員既問題。

子山開頭心動同後來拍拖既 ...

同感。
唔會發生我身上。
如果真係咁好咁好既朋友,我唔會對佢男朋友「動手」。

同埋我唔係好代入到唐心呢個角色,既然講到同man咁fd,由細玩到大,無理由唔知man由始至終最愛子山,係咪私心蒙閉?
我係佢既話,我一定會勸佢同子山。特別係如果我見子山在man坐監時去探監,俾人拒絕都繼續去,man唔肯見就寫信,咁癡心既人
我一定會等man接受番子山

珍珠宮

ccjelly 發表於 18-8-12 02:27

同感。

子山係一個重道義多過私慾既人
佢並唔係痴心,係佢「無理由」拋低啊 man
當時,唐心對佢黎講係一個有 feel 而無開始過既女人

啊 man, 心智唔成熟,自卑大於一切,唔識講愛,以為犠牲便是對的, 所以佢一定唔會爭,唔識爭,「犧牲便是對的」先做埋咁多傻事。

唐心,任性,好愛自己囉。

子爵府

Wonderlady 發表於 18-8-12 00:40
雖然婉蘭有D煩,但真係同子山襯D吖嘛。

X2

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

如果我係子山,我會揀唐心鮑魚

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

李珊珊好難頂。滿口懶音,戲又屎,又唔靚 點解要揾佢拍

男爵府

bowling2004 發表於 18-8-12 06:57
李珊珊好難頂。滿口懶音,戲又屎,又唔靚 點解要揾佢拍

或者唐心既性格係令子山更正面,婉闌乜都收收埋埋,有D煩。但李珊珊做唔到嗰種時代女性,正面健康的感覺。滿囗懶音亦令人投入唔到。

男爵府

回覆樓主

可能個角色唔係李珊珊做,唐心會無咁黑人憎,但自己最好既朋友就嚟結婚,你都要同人未來老公表白,唔係自私任性同想爭係咩?
仲講到自己對呀man 幾好,幾fd

Man 之後講得啱,愛情唔係一件貨,無得讓,既然佢當日咁決絕咁偉大想讓愛,今日都無得後悔

伯爵府

回覆樓主

好憎唐心,成個les咁。。一開始已睇中man既男友,之後仲搶走埋。。

子爵府

Nikitang1111 發表於 18-8-12 08:58
可能個角色唔係李珊珊做,唐心會無咁黑人憎,但自己最好既朋友就嚟結婚,你都要同人未來老公表白,唔係自私 ...

唐心識耍手段 根本就係搶野 整色整水

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主

子山+唐心= 狗男女

子爵府

Carriegerrard 發表於 18-8-12 01:23
早幾集睇到man出獄後終於喺街撞返子山
我睇到眼濕濕好心酸
覺得man好慘

Y 坐監

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

Smallraindrop 發表於 18-8-12 01:38
子山話過左去,就不得回頭
咁樣就對唔住唐心
但子山同Man 講,同唔到佢一齊係佢一生既 ...

我睇法同你一樣
當年睇已經好憎子山&唐心呢pair, 兩個都衰!!
咁多年後重播,佢兩個一齊d 感情戲,我飛哂

子爵府

Carriegerrard 發表於 18-8-12 01:23
早幾集睇到man出獄後終於喺街撞返子山
我睇到眼濕濕好心酸
覺得man好慘

Y 坐監

首頁

尾頁

跳至