自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

nsychristy 發表於 18-8-12 13:10
子山,係愛唐心多 d, 因為佢地一齊得開心 d

佢可能唔介意係包袱,但無人會鍾意包袱

Lee 點好認同
如我是Man,我不會再當唐心是朋友,也不要再見子山,以後各有各生活吧!做人要有尊嚴

珍珠宮

wannahappyday 發表於 18-8-12 13:20
Jm你雖然年輕,但睇野好透切

唔細喇,觀點也不是大路觀點
常人難以接受

侯爵府

回覆樓主:

我唔係晚晚追,但個人覺得,如一對愛侶(情侶&夫妻)相處係唔可以暢所欲言,彼此有顧忌而不能直言既,就算結到婚都唔會長久!
阿man角色為左遷就子山,冇左自己,可能因為自卑,但其實子山鍾意坦率既人,因為長期遷就總會有攰既1日。
唐心角色都唔算係小三既,阿man同子山一齊都冇做衰嘢,只係子山同阿man分開左先主動啫,之後既然都開始左又,唔想放手又係可以理解既!
子山係好專一,但都唔可能一世等一個人,加上佢同唐心開始左,就會一心愛唐心!
我作為女人,如我係子山都會揀一個相處舒服既人作終身伴侶!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

nsychristy 發表於 18-8-12 13:10
子山,係愛唐心多 d, 因為佢地一齊得開心 d

佢可能唔介意係包袱,但無人會鍾意包袱

我好心疼阿Man, 我自己主觀意願當然唔想再同唐心子山做朋友,但如果佢冇埋唐心呢個閨蜜,就更孤獨.

子山唐心兩個都衰,周街都係人,以佢兩個嘅條件,搵其他人發展感情會好d,但佢地根本冇理過阿Man感受,冇控制下自己,子山仲要俾 false hope 阿Man, 唐心就由始至終都厚顏無恥. 唐心把口話讓返子山俾阿Man, 但呢招根本以退為進(雖然佢可能冇心),好心做壞事.
子山絕對可以唔等阿Man,但唔應該揀唐心! 所以我話佢地係狗男女!

珍珠宮

popocat 發表於 18-8-12 16:16
我好心疼阿Man, 我自己主觀意願當然唔想再同唐心子山做朋友,但如果佢冇埋唐心呢個閨蜜,就更孤獨.
...

啊 man 出返黎乜都無,兩個新朋友換來個位閏蜜同前男友既歧視,咁咪又令啊 man 更自卑?

同朋友既前度/前度既朋友一齊,如果唔係分左好耐手,啊前度係唔好受

但做人既野,就算係一齊緊,人地對自己有 obligation, 都唔代表自己對佢有 ownership, 何況已經分開了。 佢地的人生是佢地的,確實有權在一起

當年我初戀分手個男仔擺低了一句令我覺得不明不白,當時的好友暗戀佢,無問過我多管閒事打俾佢叫佢同我講清楚啦,我當然十分嬲。女仔一直沒有表白,過左一年左右,大家既朋友揚左個女仔鍾意呢個男仔,個男仔就同左個女仔一齊了。我當時嬲既只係佢地總故意在我附近出現,同埋覺得一年前個女仔不安好心。

大家又睇下 miss mo, 臨尾話我唔會鍾意自己多過鍾意任何人。佢失去左徐飛,但旁人有覺得佢輸掉甚麼嗎?

自己才是最貴的。

水晶宮

但唐心又煮得又有錢我係男人都拺佢!

首頁

尾頁

跳至