海外簽賬問題

vespa
|
想請問近排邊隻信用咭海外簽賬較抵用?
手續費較低?

fewrer
|
vespa 發表於 18-8-12 00:41
手續費較低?

所有銀聯卡都冇手續費
sunshine0613
|
fewrer 發表於 18-8-12 07:29
所有銀聯卡都冇手續費

未必!
我試過同一時間(前後不夠5分鐘,是核意測試),同一店,分別用中銀銀聯及恒生銀聯,回來check單,恒生那條數似有隱藏手續費。
因為同一時間,滙率應該一様。
Honey
|
銀聯除HSBC&恒生,其他冇手續費。
mercurycc
|
sunshine0613 發表於 18-8-12 07:50
未必!
我試過同一時間(前後不夠5分鐘,是核意測試),同一店,分別用中銀銀聯及恒生銀聯,回來check單, ...
中銀無收收續費,恆生收1%手續費的。
babe2010
|
citi都要收手續費,之前問過hotline,我以為我聽錯,佢好肯定話要
木土土
|
手續費較低?

匯豐同Citi cash back visa,都有2%回贈,夠cover 1.95%手續費。

匯豐全年最紅自主獎賞揀「賞世界」,再多2%

匯豐visa signature ,再多1.2%

木土土
|
babe2010 發表於 18-8-12 09:56
citi都要收手續費,之前問過hotline,我以為我聽錯,佢好肯定話要

Citi 銀聯同visa,都一樣收1.95%
vespa
|
mercurycc 發表於 18-8-12 08:54
中銀無收收續費,恆生收1%手續費的。

咁一於用中銀,唔該曬各位
木土土
|
vespa 發表於 18-8-12 18:02
咁一於用中銀,唔該曬各位

中銀只係銀聯信用卡無手續費
mandy952
|
手續費較低?

中銀銀聯卡冇手續費,仲有回贈,最抵係佢
章太郎
|
木土土 發表於 18-8-12 10:01

匯豐同Citi cash back visa,都有2%回贈,夠cover 1.95%手續 ...

(emoji)