興趣嗜好

跳至
[電腦] 找人

首頁

尾頁

大宅

想請問各位知道有冇方法只係用相係fb 找人? 有這個功能嗎?

大宅

2023年兔年勳章 牛年勳章

FBI/ CIA 個電腦系統就得

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

試下用google 圖片搜尋.

https://images.google.com.hk/?gws_rd=ssl

但唔只會有fB 既結果.

侯爵府

clpapa 發表於 18-8-12 14:47
試下用google 圖片搜尋.

https://images.google.com.hk/?gws_rd=ssl

樓主的意思,應該係只有想搵那個人的相,從而找出目標人物的 Facebook, 但樓主不知相中人的姓名。

所以你的方法係無用。

大宅

crshk 發表於 18-8-12 17:18
樓主的意思,應該係只有想搵那個人的相,從而找出目標人物的 Facebook, 但樓主不知相中人的姓名。

所以 ...

是呀

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都試過有人懷疑中左"網上情緣"騙案, 用對方畀受害人whatsapp 既相搜尋, 可以找到相中人網上出現過既相. 過程中完全係用一張相.

當然個search engine 都有一定既限制, 有好多睇落完全冇關既相都會出現.

侯爵府

clpapa 發表於 18-8-12 22:29
我都試過有人懷疑中左"網上情緣"騙案, 用對方畀受害人whatsapp 既相搜尋, 可以找到相中人網上出現過既相. ...

點樣可以係 Google engine 度用 “相” 搵“相”?不如你教下樓主。。。。。

版主

其實都冇乜難度, 同一般用文字搜尋差不多.

用上面3樓條link, 入到去, 係 入文字個位後面有個"相機"圖案, Click 入去就會問你攞相片既網址或者自己上載相片.

至於有冇樓主要既資料, 同一般文字搜尋一樣, 好多時都有好大出入.

侯爵府

clpapa 發表於 18-8-13 09:32
其實都冇乜難度, 同一般用文字搜尋差不多.

用上面3樓條link, 入到去, 係 入文字個位後面有個"相機"圖案, C ...

咁做猶如大海撈針,樓主搵到的機會係無乜可能。。。

版主

咁就要睇下張相係D乜, 好難講, 上兩個星期至有一個BK 會員登張疑似"網上情緣" 騙案既人相, 一search 已經出晒D相中人(相信係被人盜用相片)網頁同其他社交媒體資料.

首頁

尾頁

跳至