想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我高0,上年小x後休息左半年,今年試左7個cycle 未成功,朋友話佢睇咗個醫生攞排卵藥食,三個cycle 就得左,但係我想問其實點解要食排卵藥嘅?

我cycle 26-28,好準, 紅d在12-13日有深色,高低溫有明顯差別,高溫期有12-13天

諗緊睇唔睇佢個醫生好

大宅

Hapi2017 發表於 18-8-12 13:50
我高0,上年小x後休息左半年,今年試左7個cycle 未成功,朋友話佢睇咗個醫生攞排卵藥食,三個cycle 就得左 ...

我2年幾前做佐普通產檢,老公驗佐基本丁丁,2個無問題但試佐年幾無聲氣,上年9月12月化學佐,岩岩去仁安分科做陰超,同醫生講佐個情況佢就問我試唔試下食排卵藥,我諗住咩都試下啦,黎緊20號dd, 要period day 2先開始食。你有無驗過AMH個啲?

別墅

Hapi2017 發表於 18-8-12 13:50
我高0,上年小x後休息左半年,今年試左7個cycle 未成功,朋友話佢睇咗個醫生攞排卵藥食,三個cycle 就得左 ...

我都係高 0, 睇家計會醫生驗曬所有野叫我試食排卵藥,因為體温高低不明顯,今個月食第一個 cycle, m 黎第三天開始食,連續食 5 天,每天一粒, 頭 3 日食完好頭痛,第 4,5 日就已經唔痛,可能接受左藥性,除左頭痛之外沒有其他副作用,你的高温期 12-13 天唔知算唔算少,因為正常應該有 14天。我個人覺得高 0 就唔好等,你有冇揾醫生 check 下驗血,c6 丁丁 ? 我最初不知家計會那麼慢的,但姑且試食一個月排卵藥睇下點先 (醫生建議我先食兩個 cycle), 再打算找私家跟進拎意見。

首頁

尾頁

跳至