唉!又係我,老婆又出事!

阿鋒ex
|
前排因老婆有作小產上來版問過,事後佢食左安胎藥加休息1星期多點就好左,咁就返工..但係果星期就仲有微啡流出
尋日去覆診,點知半夜開始已話有腹痛,約5分鐘次,去到醫生到仲流多左,仲有點血,之後照超聲及陰道超聲,話阿b正常,但係太太個人問題,仲幫太太清潔左裡面流血位置,問點解會咁,好似答完都唔知係點解咁果種...
最後打針、開安胎藥、血壓丸及抗身素佢食!

點知今日太太話仲係痛,咁就去qe急症睇,年輕醫生照完超聲話阿b正常,最後診斷話作小產,下腹痛又話開d止痛藥佢食就算,休息多點,叫我地唔好咁緊張,好似打發左我地就算咁...唉!

請問各位媽咪有冇試過咁情況,持續痛?老婆就話佢自己宮縮..見到佢咁又幫唔到手,好無助.
freshrose
|
流血可能係宮頸短或者胎盤低,最好揾私家check 下
阿鋒ex
|
freshrose 發表於 18-8-12 15:11
流血可能係宮頸短或者胎盤低,最好揾私家check 下

昨天已睇左私家,佢check左就話個宮頸正常,唉!
freshrose
|
阿鋒ex 發表於 18-8-12 15:13
昨天已睇左私家,佢check左就話個宮頸正常,唉!

會唔會胎盤低?
阿鋒ex
|
freshrose 發表於 18-8-12 15:13
會唔會胎盤低?

咁個私家又冇講...我老婆佢就只係識話痛左,流啡...私家話佢幫佢消毒左後就這幾天仲會有啡流,但佢痛就冇咩解答...
HiyakoChan
|
阿鋒ex 發表於 18-8-12 15:39
咁個私家又冇講...我老婆佢就只係識話痛左,流啡...私家話佢幫佢消毒左後就這幾天仲會有啡流,但佢痛就冇 ...

會唔會考慮去私家急症再睇?
阿鋒ex
|
HiyakoChan 發表於 18-8-12 16:10
會唔會考慮去私家急症再睇?

依家已同老婆去左聯合到睇,話佢要留院觀察,等緊婦產科睇佢點!
唉!大肚婆真係唔容易,做男人幫唔到咩真心覺自己無鬼用..
amuroo
|
請問太太幾多週?
阿鋒ex
|
amuroo 發表於 18-8-12 16:47
請問太太幾多週?

已經17週
我要做媽媽
|
如果你地真係唔放心既話,就去私家檢查下喇。我建議你老婆都係臥床休息
mimi26
|
我試過有次下腹劇痛 好似抽筋咁 痛到落唔到床 其後睇醫生 醫生話係身體想排個胎出黎就會咁樣 最後都係開安胎藥休息 唔一定要臥床 但少操勞 醫生開左2星期假 現bb已健康出世就滿月了 你試正去私家醫生睇 比較易攞假休息
阿鋒ex
|
mimi26 發表於 18-8-12 18:47
我試過有次下腹劇痛 好似抽筋咁 痛到落唔到床 其後睇醫生 醫生話係身體想排個胎出黎就會咁樣 最後都係開安 ...

好的,謝謝你們解答!
kevama
|
祝一切順利
comeonbb001
|
一定要去睇私家攞假休息,唔好返工
阿鋒ex
|
kevama 發表於 18-8-12 19:25
祝一切順利

謝謝!老婆現在係聯合留醫,被姑娘收左私家睇果d藥,話要問過晒醫生先,抗生素邊可話停就停,又質疑我地睇果位私家.....唉!
阿鋒ex
|
comeonbb001 發表於 18-8-12 19:25
一定要去睇私家攞假休息,唔好返工

我地會呀!依家我都唔敢俾佢返工住了,佢其實本身都唔操勞!都唔知點解會咁....
musiccisum
|
阿鋒ex 發表於 18-8-12 19:30
我地會呀!依家我都唔敢俾佢返工住了,佢其實本身都唔操勞!都唔知點解會咁....
...

如果可以唔好番工,每天淨係卧床,我以前係咁
kevama
|
阿鋒ex 發表於 18-8-12 19:28
謝謝!老婆現在係聯合留醫,被姑娘收左私家睇果d藥,話要問過晒醫生先,抗生素邊可話停就停,又質疑我地睇 ...

唔好擔心太多....懷孕讓我了解到,好多野都係睇緣份,俾信心自己同bb吧
bchuma
|
阿鋒ex 發表於 18-8-12 14:52
前排因老婆有作小產上來版問過,事後佢食左安胎藥加休息1星期多點就好左,咁就返工..但係果星期就仲有微啡 ...

可能係你老婆本身嘅問題,最好臥床無返工啦!
阿鋒ex
|
musiccisum 發表於 18-8-12 20:12
如果可以唔好番工,每天淨係卧床,我以前係咁

好的,我會叫佢真係臥床,感謝你們