快速中風機會測試

cinda72.
|
琴日去長沙灣d2,見到路德會係間餐廳擺檔,推呢個快速中風機會測試,由於當年我中過風,係毫無先兆既,捉我朋友去試下
結果10分鐘左右就出到個測試結果,真係比都離一離,佢已經係非常高危果隻,要立即黎個body大check
我係非常好運既人,能夠逃到呢劫,但幸福唔係必然,中風毫無先兆,既然有快速又簡單既測試,影上黎比大家,順手up埋coupon,問左e coupon 係用得既,有興趣可以打去路德會問下

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Poyau
|
謝謝分享
Ikki_n
|
仙姐 請問係邊間餐廳?
cinda72.
|
Ikki_n 發表於 18-8-12 15:26
仙姐 請問係邊間餐廳?

死伙,唔記得
係2樓一上就見到,佢地係借地方比路德會,資料有電話可以whatsapp問
油麥麥
|
仙姐,妳好年輕咋 bor!身材又適中,最幾年真係好好好年輕!要好好keep 住,飲食均勻,多做運動,定期體健。
cinda72.
|
油麥麥 發表於 18-8-12 15:32
仙姐,妳好年輕咋 bor!身材又適中,最幾年真係好好好年輕!要好好keep 住,飲食均勻,多做運動,定期體健 ...

我係腦血管瘤呀,即係一直有個計時炸彈,睇幾時爆既啫
因為呢個經歷,中風真係唔會call你,話黎就黎,所以我覺得呢個測試真係值得比大家知,防範未然,我朋友而家立即搵body大check,仲睇怕call緊保險佬加保
fanlee
|
即用眼睛去檢查?謝謝
cinda72.
|
fanlee 發表於 18-8-12 15:35
即用眼睛去檢查?謝謝

係,檢查你眼底血管,繼而上傳去中大data base做分析,10分鐘左右就有結果
收費400蚊,都係捐贈既,張ecoupon可以當50蚊用
~phyllis~
|
cinda72. 發表於 18-8-12 15:18
琴日去長沙灣d2,見到路德會係間餐廳擺檔,推呢個快速中風機會測試,由於當年我中過風,係毫無先兆既,捉我 ...

扣完coupon要幾錢啊做呢個test?
cinda72.
|
~phyllis~ 發表於 18-8-12 15:39
扣完coupon要幾錢啊做呢個test?

350囉
DTfamily11
|
cinda72. 發表於 18-8-12 15:18
琴日去長沙灣d2,見到路德會係間餐廳擺檔,推呢個快速中風機會測試,由於當年我中過風,係毫無先兆既,捉我 ...

謝謝分享,我都天生腦血管畸形, 呢個資訊好啱我。
cinda72.
|
DTfamily11 發表於 18-8-12 15:42
謝謝分享,我都天生腦血管畸形, 呢個資訊好啱我。

保重
呢樣野真係要防,你都要take care呀
DTfamily11
|
cinda72. 發表於 18-8-12 15:44
保重

其實我都好迷惘,唔知可以去邊度check, 亦唔知可以做咩預防措施
cinda72.
|
DTfamily11 發表於 18-8-12 15:46
其實我都好迷惘,唔知可以去邊度check, 亦唔知可以做咩預防措施

腦血管瘤,唔爆係冇問題,所以測試左血管收縮程度,血壓,心跳等,係正常既唔駛擔心,指數高就要飲食落手,同埋去見醫生,睇下點做啦
DTfamily11
|
cinda72. 發表於 18-8-12 15:44
保重

其實我係幾年前無意中照MRI照腦發現,當時腦科醫生又無建議畀到我,係近年睇得多中風資訊,先開始重視,但又唔知可以做啲咩。 淨係排咗政府睇專科,但仲未睇第一次
DTfamily11
|
cinda72. 發表於 18-8-12 15:48
腦血管瘤,唔爆係冇問題,所以測試左血管收縮程度,血壓,心跳等,係正常既唔駛擔心,指數高就要飲食落手 ...

其實腦血管畸型係咪即係有腦血管瘤?我唔識分
cinda72.
|
DTfamily11 發表於 18-8-12 15:51
其實我係幾年前無意中照MRI照腦發現,當時腦科醫生又無建議畀到我,係近年睇得多中風資訊,先開始重視,但 ...

排得黎蚊訓啦
你whatsapp問下資料,測試左機率先,如果有風險,再問醫生點做啦
cinda72.
|
DTfamily11 發表於 18-8-12 15:52
其實腦血管畸型係咪即係有腦血管瘤?我唔識分

係,同一樣野,當年我都係條腦血管k型,形成腦血管瘤
DTfamily11
|
cinda72. 發表於 18-8-12 15:52
排得黎蚊訓啦
你whatsapp問下資料,測試左機率先,如果有風險,再問醫生點做啦
...

我之前hea下hea下無理佢,1個月前先開始排,但11月都已經有得睇(只等4個月),我唔知係咪因為我嚴重(我俾埋MRI片政府醫生睇)
DTfamily11
|
cinda72. 發表於 18-8-12 15:53
係,同一樣野,當年我都係條腦血管k型,形成腦血管瘤

醫生話我係先天性的,請問你係唔係?